ESC finalen

Får säga att jag är väldigt positivt överraskad av årets bidrag till ESC. Fanns många låtar som jag tyckte var bra eller underhållande! Och så vann tyskland, som jag hoppades på i förra inlägget. Tyckte dock inte låten var en av de bästa när jag sett alla bidrag. Men en av de bästa i alla fall. Kul att hon vann, hon blev ju så himla glad, haha.

Mina 5 favoriter:
Ukraina


Bästa låten. Skulle ha vunnit, lätt! Men folk är väl inte mogna för sån här musik på en så kommersiell musiktävling. Jag tyckte i alla fall det var den mesta orginella låten. Väldigt imponerad på att hon är helt ensam på scenen men ändå lyckas förmedla en känsla genom tvrutan, vilket många bidrag som hade värsta spektaklet med koreografi, dansörer, effekter etc. inte lyckades med. Coolt!


Turkiet


Turkiet hade snyggaste framträdande. Gillar roboten! Fast hon förstörde allt när hon tog av sig robotklädnaden. Är lite besatt av robotar på grund av Daft Punk, haha! Så det var lite minus. Annars gillar jag det! Kul låt också! Denna kom i alla fall i topp fem så det var ju kul.


SerbienHaha kan inte hjälpa det! Måste finnas en konstig låt med varje år. Tycker han är så söt. Vem klippte hans frisyr liksom? Sån tönt. Märks rätt tydligt att många körde på "ung-söt-kille"bidrag i år på grund av att Rybak vann förra året. Så kommer han här liksom mitt i allt och bäst av allt, ser så jävla glad ut. Vill fan vara vän med honom. Haha, så söt! Han liknar en japanes och låten låter fan japansk också. Också jävligt kul att Serbien var typ en av två länder som sjöng på sitt eget språk. Fattar inte varför så få sjunger på sitt eget språk? Det är ju hela poängen. Blir mer personligt.


Israel

Israel sjöng också på sitt eget språk! Typ 80% av årets bidrag var fan ballader så att sjunga en ballad på sitt eget språk gjorde denna mer unik än de andra tråkiga balladerna. Så här vill jag att den Israeliska dubbningen av Aladdin ska låta. Låter sjukt mycket Disney!


Azerbaijan


Den låt jag nog mest skäms över att jag tycker är bra. Haha! Nä, man ska inte skämmas. Men den känns som en typiskt radiohit. Och radiomusik är väl den "genre" jag gillar minst. Men tycker de är sjukt kul att jag har en så splittrad musiksmak att jag kan tycka detta är bra ändå. Största nackdelen med detta bidraget är väl mest att hon påminner om Miley Cyrus. Alltså, om jorden går under 2012 är det Miley Cyrus fel. Så mycket ogillar jag henne, haha!

ESC


Idag är det Eurovision song contest. Måste alltid kolla på det även om det känns som man sänker sin musikstandard en bit varje gång, haha. Men det är faktiskt kul. Musik är kul! Borde finnas mer stora musiktävlingar. Synd att inte Sverige kom med detta året. Alla verkar hata Anna, men jag tycker faktiskt att hennes låt var bra. Med Salem skulle ändå ha vunnit. Har inte lyssnat så mycket på de andra bidragen som kommit till final men av det jag hört  så får vi väl hoppas på Tyskland? Även om hon påminner lite sjukt mycket om Amy Diamond. Hehe... Inte så smickrande kommentar. Annars hatar jag att säga att jag tycker Azerbaijan har en relativt ok låt...

Joni Mitchell - WoodstockÄr helt sjukt inne i serien Six Feet Under just nu. Igår såg jag ett avsnitt som avslutades med typ världens finaste låt. Det passade in så himla bra. Har ni inte sett six feet under så tycker jag att ni ska göra de, de väljer alltid jättepassande musik till och så är den helt... vet inte. Fattar inte vad som är bra med serien, den är bara jävligt bra. Så, ja, låten som spelades var:


Dagens låt: Joni Mitchell - Woodstock

Roger Waters The Wall tourTur att Fredrik är så flitig med sin musikblogg så att jag inte missar något viktigt! Nu är Roger Waters turnéplan klar? Och Sverige, Danmark och Norge får var sin spelning! Hur glad är jag? Sjukt glad. Vill gå på fler än en, men får se hur det blir med det. Är ändå ganska mycket pengar. Biljetterna kommer ligga runt 500-1500. Kolla datum här på Roger Waters hemsida! Biljetter släpps inte förrän i augusti men det är skönt, då hinner man samla ihop lite pengar tills dess.The Twelves


Ett av de band jag ser fram emot mest på Arvikafestivalen är The Twelves. På arvikas hemsida beskriver dem The Twelves som "kanske världens bästa DJ:s." Håller inte riktigt med i den punkten, men NÄSTAN i alla fall! De valdes ut till att vara årets "slammer" för Arvika och har alltså blivit inbokade på Debaser Medis i Stockholm den 29 maj. Så ska ni inte till arvika kan jag varmt rekomendera att se dem nästa vecka.


Fever Ray - Seven (The twelves remix)


Daft Punk - Nightvision (The twelves remix)


Radiohead - Reckoner (The twelves remix)Ian Curtis


Idag är det 30 år sedan Ian Curtis, känd som frontfigur i bandet Joy Division, tog livet av sig. Passa på att hedra hans minne genom att lyssna lite extra på Joy Division idag!


Disorder
New dawn fades
She's lost control
Love will tear us apart


Polarpriset.


Sen 1992 har polarpriset delats ut! Musiker som Pink Floyd, Bob Dylan och Peter Gabriel har fått pris. I år är det Ennio Morricone och Björks tur. Tycker att det är jättekul att Björk får pris! Jag tycker verkligen att hon förtjänar det och för mig personligen så har hon haft en väldigt stor betydelse för musiken. Stort grattis till både Björk och Ennio Morricone!


Tre sjukt bra låtar med Björk

Bachelorette
I've seen it all
AuroraBeyoncé - Why don't you love me

 

Har aldrig varit ett stort fan av Beyoncé. Hon har faktiskt varit en av de artister jag tyckt om minst. (när det kommer till radiomusik) Men efter hennes sammarbete med Lady Gaga verkar de ju ha vänt lite? Kolla in hennes senaste video! Riktigt snygg! Fast låten var kanske inget vidare men det gör inte så mycket. Kul att se en lite annorlunda video.61 dagar kvar till Arvika


(bild tagen från http://ewark.deviantart.com)


Lider av att det är 61 långa dagar kvar till Arvika. Har kommit in i en riktig Kiss + Swallow-period, IAMX första skiva som jag faktiskt inte riktigt gillat jättejättemycket förut. Har föredragit de två senare. Men nu börjar den bli något sjukt bra! Himla kasst att den inte finns på spotify...  I alla fall, kollar igenom bilderna från IAMXkonserten i mars och bilder som andra har tagit från andra konserter. DÖR. IAMXabstinensen blir plågsamt jobbig, haha.


Mina favoritlåtar från Kiss + Swallow:

Mercy
I like pretending
You stick it in me
Your joy is my low


Antony and the Johnsons


Fantastiska Antony and the Johnsons står för dagens låt idag! Kan inte släppa Antonys medverkan i CocoRosies låt Beautiful Boyz, helt sjukt fint! Ser fram emot nya skivan som kommer släppas i höst. Än så länge får vi nöja oss med de andra skivorna. Det funkar fint det med.

Dagens låt: Antony and the Johnsons - Her eyes are underneath the ground

Rufus Wainwright (Lundakarnivalen)


Två veckor sen jag skrev något här, haha. Blir nog bättre när skolan är över. Har väldigt mycket att göra nu!
Måste i alla fall bara tipsa om att Lundakarnivalen är nästa helg och ingen mindre än Rufus Wainwright kommer dit. Helt sjukt. Till Lundakarnivalen liksom? Lyssna på hans bästa skiva poses och missa inte honom nästa fredag! Han spelar även i Stockholm den 27 maj och i Köpenhamn den 30 maj! Han har nyligen släppt en ny skiva också, all days are nights: songs for lulu!

Andra band och artister som kommer till Lundakarnivalen är maskinen, amanda jensen, salem al fakir, hästpojken och name the pet! Läs mer här.


RSS 2.0