Waking the WitchLite annan musik som passar bra in nu till helgen. CpKate Bush.
Denna låten måste vara i top 10 bland världens bästa låtar. Fattar inte hur man kan göra en sån låt!

 Dexter

Hoj hoj! Fin helg som kommer nu. Halloween är en av de mysigaste högtiderna tycker jag. Den och julen! Ska åka upp till min syster i Blekinge och chilla lite. Ett soundtrack som passar bra in denna helgen är soundtracket till Dexter som jag förövrigt blivit besatt av nu. Efter jag sett klart på Six feet under kände jag att ingen serie skulle vara värd att se på längre, haha, men Dexter är fint. Lyssna på soundtracket här.


In der palästraHar gjort en liten playlsit i spotify med låtar som jag tycker är så himla mysiga att lyssna på nu när det är höst. Vill bara ligga på min matta och lyssna på sånthär hela dagarna. Vissa är så enkla att de är geniala och vissa är så mäktiga att man inte fattar hur något mänskligt kunnat få till något liknande. Bara helt fantastisk musik. Tryck på bilden för att komma till spellistan.


Håkan Hellström på Spotify


Håkan Hellström släppte ju för ett tag sen sin nya skiva "2 steg från paradise" men nu finns den även tillgänglig på spotify! Så gillar ni Håkan (Har ni antagligen redan köpt/fixat på annat sätt skivan. Håkanfans är ju helt galna) så lyssna nunu!

雅-MIYAVI- Requiem ボーナストラック

När jag var liten tänkte jag skriva, men det var ju egentligen inte så länge sen, haha. För fem år sen så älskade jag den japanska artisten 雅-MIYAVI-. Ungefär lika mycket, om inte mer, som jag tjatar om Kate Bush tjatade jag om honom. Var typ kär i honom på riktigt! Var inte så himla lätt att få tag på hans musik på den tiden men lyckades på något konstigt sätt ändå hitta en japan som sålde cd/singlar/dvder med 雅-MIYAVI- till mig. Vet inte hur mycket pengar jag la på det, en singel kostade ca 150:-. SINNESSJUKT.

Hur som helst, hur mycket jag än inte ville erkänna det så lyssnade jag tillsist sönder musiken och började lyssna på annat. Men installerade itunes för någon dag sedan och lyssnade genom gammal "nostalgimusik" och så kommer denna låten... Jag DOG! Tycker fortfarande att den är helt fantastiskt bra, får ont i hjärtat så bra den är. Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag fått se honom live.
Han är ju så fin så han nästan känns på låtsas.


Musiklista!

DITT FAVORITSOUNDTRACK (FILM)?
Om inte Pink Floyds - The Wall räknas så Donnie Darko!

VILKEN KÄND MUSIKER SKULLE DU GIFTA DIG MED OM DU FICK CHANSEN?
Chris Corner (IAMX, sneaker pimps) hands down

OM DU VAR ETT INSTRUMENT, VAD SKULLE DU VARA DÅ?
Typ en theremin? Världens häftigaste instrument! Spola fram till ca 02:30


LYSSNAR DU PÅ MUSIK PÅ FRÄMMANDE SPRÅK?
雅-MIYAVI-, Dir en grey, Sigur Rós, etc. Björk sjunger ju också vissa låtar på islänska!

VAD TYCKER DU OM COUNTRYMUSIK?
Det kan vara mysigt på sommaren! Dolly är fin. Har inte stenkoll på vilka artister det finns.

VAD TYCKER DU OM KLASSISK MUSIK?
Helt fantastiskt fint! Älskar Mozart! Önskar jag kunde spela mer klassiskt än vad jag kan på piano. Jättebra musik att lyssna på när man pluggar osv.

HAR DU NÅGONSIN DEJTAT EN MUSIKER?
I wish

VEM ELLER VILKA LYSSNAR DU PÅ MEST JUST NU?
Möjligtvis Marina & The Diamonds...

SENASTE KONSERTEN?
Skinny Puppy!

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU LAGAR MAT?
Typ Cher – The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss) eller nått sjukt glatt, haha!

VAD LYSSNAR DU PÅ INNAN DU GÅR PÅ FEST?

Daft Punk, Owl vision eller Fischerspooner

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL LUGNA NER DIG?
Mogwai, múm, sneaker pimps, the kissaway trail eller nått sånt mysigt!

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL BLI GLAD?
Miley Cyrus? HAHAH

BÄSTA MANLIGA RÖST?
David gilmour från Pink Floyd (Fast Chris Corner under Sneaker Pimpsperioden är inte nådig den i heller)

BÄSTA KVINNLIGA RÖST?
Kate Bush! Gud bara hör:


BAND / ARTIST DU NYLIGEN UPPTÄCKT?
Dear euphoria

FAVORITBAND/ARTIST, OF ALL TIME?
Kate Bush!

VILKEN ÄR VÄRLDENS MEST STÖRIGA LÅT?

Ke$ha – TiK ToK, fast nu tycker jag ändå den är bra... dör.

NÄMN EN LÅT SOM GÖR DIG LEDSEN.
Kate Bush - you're the one


VAD LYSSNAR DU PÅ PRECIS NU?
Sopor Aeternus & The Ensemble Of Shadows – In der Palästra

LYSSNAR DU PÅ RADIO?
Bara när jag åker i bil med mamma, haha.

SÄTT PÅ EN LÅT SOM AVSLUTAR DEN HÄR LISTAN FINT.

DetektivbyrånFör drygt en vecka sen gick jag och min syster igenom spellistor på spotify och vi kom förbi Detektivbyrån. "Synd att de har splittrats precis när jag börjar gilla dem" säger hon då. Wait... what?! Fattade typ ingenting. Men så gick vi in på deras hemsida deketivbyran.net och jo helt riktigt, de har tydligen splittrats. Vad i helvete? Läs deras förklaring här.


Vet inte vad som är värst.
1. Att jag inte visste om det.
2. Att min syster visste det innan mig.
3. Att de splittrats.
4. Att det var typ 2 månader sen de splittrades.

Var har jag levt? Och hur faaan kan de splittras? Den enda goda nyheten med detta är att åtminstone Martin Molin som är ena halvan av duon kommer att fortsätta göra musik. Hoppas inte musiken skiljer sig jättemycket från det han har gjort tillsammans med Anders Molin bara. Det är ju något av det finaste man kan lyssna på.


Första gången jag såg Deketivbyrån var på Malmöfestivalen 2007. Jag och Sheryl väntade egentligen bara ut tiden för att jag ville se Slagsmålsklubben som spelade lite senare, ingen av oss hade hört Detektivbyrån förut. Det var så himla fint och mysigt att jag egentligen inte ville gå därifrån. Ångrade mig lite efteråt eftersom SMK var mycket sämre i jämförelse.


Andra gången jag såg Detektivbyrån på Mejeriet i Lund 2009. Helt fantastiskt fint var det. Fick tillbaka den speciella "lokal"känslan och samhörigheten med de andra människorna som man känner på sina första konserter. Allting kändes sjukt mycket 2005. Läs mer om konserten här. "lär inte bli sista konserten med deketivbyrån som jag ser" skrev jag där. In my face!!!!11

Detektivbyråns bästa låtar enligt mig!
Detektivbyrån – Om Du Möter Varg
Detektivbyrån – Life/Universe
Detektivbyrån – Partyland
Detektivbyrån – Generation Celebration
Detektivbyrån – Dansbanan
Detektivbyrån – Hemvägen


Familjen @ KB


Idag spelar Familjen på KB i malmö! Biljetter går att köpa via tickster eller folk&rock för 135 kr + förköpsavgift. Men man kan också köpa biljett i dörren, då kostar dem 160 kr. (20 årsgräns!) Om man bor i Skåne är det dock inte enda chansen att få se familjen i höst. Han spelar på tivoli i Helsingborg den 6 november!

Dear Euphoria


Dear Euphoria – That you would

Måste tipsa om något helt fantastiskt i musikväg nämligen svenska Dear Euphoria. Hittade henne via Soap&Skins "liknande artister" på last FM och fastnade direkt. Jag förstår inte hur hon endast kan ha 5678 lyssnare via last fm, det är ju helt sjukt! Sex låtar går att ladda ner gratis på hennes sida på last fm här men man kan även lyssna via spotify.

IAMX Fire and Whispers tour

I tisdes släpptes det datum för IAMX nykommande turné och både Malmö och Stockholm är inräknade. Tror inte riktigt jag kan beskriva hur glad jag är över det! Hade räknat med en spelning i Stockholm i och med att deras nya skiva Volatile Times kommer att släppas i vår. Men var inte beredd på två spelningar i Sverige. De kommer spela i Malmö den 24 mars och i Stockholm den 25 mars. Lite synd att de är dagen efter varandra, men det fixar sig! Inte en chans att jag kommer missa någon av spelningarna, speciellt inte efter den stora besvikelsen som kom när de ställde in sin spelning på Arvikafestivalen detta året.

Fler datum kommer att läggas till senare och jag hoppas på att de blir en spelning i Danmark eller i värsta fall Norge. Får se hur det blir med det! Ser fram emot den nya skivan väldigt mycket. Tycker att alla IAMXskivor är unika på olika sätt så det ska bli väldigt kul att se hur Chris Corner utvecklas. Han kommenterar skivan själv såhär: "I have been decoding the past and hitting walls for years but finally I feel this album is my personal breakthrough.” Kan ju inte bli annat än superfint!

Alla som har möjlighet att gå, gå! De två gånger jag sett IAMX har varit helt fantastiska.
Läs om det här och här.


?

Kanske dags att återuppliva bloggen lite?

RSS 2.0