Skinny Puppy!

Lite pepp på Skinny Puppy nu efter en fin recension från Putte i Parken av dagensskiva.com ? GANSKA ja.


mmmmmmmBild tagen av Patrik Hamberg

IAMX4


I mars nästa år kommer IAMX släppa sitt fjärde album! Hur glad? Det borde innebära turné och förhoppningsvis blir det stopp i Sverige, Danmark eller Norge. Eller alla tre? Det kan man ju hoppas på! Turnén börjar i Belgien och idag kollade jag för skojs skull vad en resa dit skulle kosta och det kostade fan bara 500 t/r. Helt sjukt. Blir inte vandrarhem för dyrt kommer jag lätt att åka till Belgien och se IAMX nästa år! Hur fint hade inte det varit?

ARVIKA DEL 3

På fredagen var det jättefint väder hela dagen! Det gick inte att vara på campingen alls för att det var så dödligt varmt där. Men inte alls långt borta fanns det en liten "park" där det var mer skugga och där det blåste lite. Satt där mest hela dagen.

Gick till festivalområdet och såg Markus Krunegård i brist på annat att göra. Ingen jag lyssnar på, men kul att kolla på ändå. Gillar inte hans musik men älskar hans personlighet! Verkar vara så söt. Såg honom i ett avsnitt av "de kallar oss artister" en gång då han var med. Supersöt.

Efter Markus Krunegård gick vi och "kollade" på Hästpojken som spelade borta vid Apollo. Efter första låten tänkte jag "märks verkligen att vem som helst kan göra musik" hahaha! Det lät skit. De andra låtarna var dock lite bättre. Men njae, inget vidare inte. Gick tillbaka till campingen/parken och väntade på att tiden skulle gå tills Owl Vision skulle spela.

Le Corps Mince De Françoi spelade innan på andra sidan. (Fanns två scener inne i orion) Inga jag planerade att se men blev så ändå när jag stod och väntade på Owl Vision. Hade läst om dem lite innan och kollat på deras bilder. Tycker de verkar mycket häftigare än vad dem var. De ser väldigt experimentella ut. Live var dem skittråkiga. När det slutat spela ställde sig alla vid scenen där dem hade spelat. Verkligen alla, förutom typ jag och 6-7 till. Hahah så jävla roligt. Alla trodde att Owl Vision skulle spela där och så trodde dem att de fick "så bra platser" Haha! Skadeglädjen är på topp alltså.

Owl Vision var det bästa på hela Arvika. Lätt! Har tjatat om honom ett tag nu, haha, men så blir det lätt efter en spelning som är så bra. Hade verkligen inte förväntat mig att det skulle vara så speciellt. Hade bara hört några låtar innan som jag tyckte var bra, men inte SÅ bra att jag skulle tro att det skulle vara bättre än tex. Ellen Allien eller The Twelves, vilka var de två jag såg fram emot mest. Får ni chansen att se Owl Vision någon gång, gör!


Efter Owl Vision gick vi till Apollo och kollade en halvtimme på Familjen. Började bra med It began in Hässleholm men tyckte det blev lite tråkigt sen. Speciellt när "gästartisten"/tjejen kom upp på scenen. Det är ju Johan man vill höra, inte nån annan! Hann itne höra någon av mina favoritlåtar i heller eftersom jag var tvungen att gå iväg för att se The Twelves.


Inte en jävel stod vid staketet när jag kom och jag tyckte nästan lite synd om dem. Men efter en liten stund kom det några till i alla fall, haha. Tur det. Trodde faktiskt att det skulle vara mycket folk på denna spelningen, speciellt eftersom de var Arvikas "slammer"artist och fick en extra spelning i Stockholm. Menne, nä, tydligen inte? Hur som helst, The Twelves var skitbra! Näst bäst på arvika! Blev överlycklig av alla remixer på Daft Punk. De öppnade upp allting med Harder, better, faster, stronger! Sen fick man höra lite Face to face samt Around the world. Lyckan? Älskar även deras remix på Fever Rays "Seven" vilket jag också fick höra! Himla fint.


Efter The Twelves var jag sjukt trött och hade framförallt jävligt ont i fötterna. Hade egentligen planerat att se Miike Snow efter att Casey Spooner från Fischerspooner twittrat så gott om hans spelning nyligen. Så lite synd, men det man inte vet lider man ju inte av, eller hur var det?

ARVIKA DEL 2

Efter Anna von Hausswolff skulle Four Tet spela på samma scen. Men han skulle inte börja spela förrän efter typ en och en halv timme och det hade äntligen börjat sluta regna så vi gick till campingen en stund. När vi kom tillbaka var där ändå typ inget folk. (Är verkligen bäst på att välja vilka artister/band jag ska stå längst fram på haha) Four Tet började hela spelningen med min absoluta favoritlåt Angel Echoes! Den är verkligen bäst!

 Stod inte kvar på hela spelningen eftersom Regina Spektor skulle spela på den stora scenen en liten stund senare och det ville jag ju inte missa! Stod rätt långt åt sidan så fick inga bra bilder på henne men får ändå säga att jag blev lite besviken. Än en gång, de är liiiite tråkigt när någon bara sitter vid sitt piano och sen verkade hon inte vara på världens bästa humör. Läste dock på aftonbladet igår att hennes cellist Dan Cho drunknade för för inte många dagar sedan så jag får väl ge all heder till Regina som ens orkade komma dit och spela och inte ställde in. Men ändå, lite under förväntan.

Efter Regina Spektor fick vi gå till Apollotältet där Robyn skulle spela. Jävlar vad hon verkar poppis? Alla verkar älska henne, jag tycker nog mest hon är lite "meh". Men jag kan ju inte säga att det inte var ett helvetes drag, för det var de! Hon är i alla fall grym på att underhålla! Men kanske inte riktigt min smak.

 

Efter Robyn skulle Kent spela men vi gick tillbaka till tältet igen och pausade. Var hur mysigt som helst att höra Kent enda till campingen! Jag trodde dock det skulle vara många som ville se Ellen Allien så därför tänkte jag vara skitsmart och tänka "Nu kommer ju alla vilja se Kent, då kan jag ju gå och ställa mig där Ellen Allien ska spela så jag får bra plats" Bara det att när jag kom dit, var det typ ingen där? Alla dansade bara, ingen stod vi staketet - så då kunde jag gå och se Kent ändå. Fick dock stå långt bak men det gör inte mig så mycket. Känner mig ganska mätt på Kent efter att ha sett dem fyra gånger. (Vilket egentligen är sjukt med tanke på hur deras fans verkligen följer dem från plats till plats hela tiden,... är det verkligen sådär sjukt bra varje gång?) Nä, jag lär säkert se Kent fler gånger men inget kommer någonsin slå deras spelning i malmö 2005!

 

Efter Kent kom i alla fall dagens höjdpunkt, Ellen Allien!Det bästa med Ellen Alliens spelning var bakprojektionerna. Hade inte dem varit där hade det nog blivit lite tråkigt, tyvärr. Fick inte höra några låtar som jag ville höra men det var väldigt fint ändå. Bara att få se självaste Ellen Allien är en upplevelse i sig. För mig är hon ändå världens största kvinnliga DJ och någon alla borde ha på sin "måste se live innan jag dör"-lista.

 ARVIKA DEL 1

Åkte till Arvika på onsdagen. Tog nästan sju timmar med bil och jobbigt nog var det vägarbete ungefär 70% av hela sträckan. Tur? Hade i alla fall tre nybrända skivor med blandad awesome musik. Älskar att min musiksmak är så splittrad. Skinny Puppy, Shakira, Joni Mitchell, IAMX och David Guetta på samma skiva? Vad är de?

När vi kom fram till Arvika satte vi upp tältet och gjorde oss hemmastadda! Camping är inte riktigt min grej så vi hade köpt biljetter till den "lugna campingen" Hur glad är jag över det? Tyst efter två så man kunde sova, gratis vattentoalett + dusch (som alla andra fick betala typ 10 respektive 40 kronor för) och så var där rent och fint. Blev helt chockad när jag hälsade på Jennie, Karin och Nicole på den stora campingen. Haha, fyyyyyyfan! Hur orkade ni?
Hade ställt klockan på tio nästa dag men trodde jag att jag skulle få sova så länge? Eh nä. Höll på att stekas ihjäl vid åttatiden. Vet inte vad som var värst, den sjuka värmen på morgonen eller istiden-nätterna. Fyfan vad kallt! Regnade flera timmar på torsdagen men superfina tv.nu delade ut gratis ponchos till alla vilket räddade allt. Hade inte gått någonstans utan regnskydd. Vi gick iväg till festivalområdet i våra fina ponchos och såg vårt första band för festivalen, nämligen Yeasayer!

Yeasayer var sjukt mycket bättre live än på skiva. Synd att vi inte kom dit tidigare så att jag hade kommit längre fram. Men det dög fint såhär också. När de hade spelat klart och vi skulle gå ut från tältet fick jag världens chock. Aldrig sett så mycket regn någonsin! Helt sjukt.

 

 


Vi försökte hitta Andromedascenen snabbt som sjutton för att slippa gå runt i regnet men när vi var framme var vi ändå nerdränkta. Fick sitta vid scenen i en och en halvtimme samtidigt som vi hörde Timo Räisänen spela borta på vintergatan. Seriöst, finns det verkligen folk som gillar honom? Haha, såg honom live en gång på helsingborgsfestivalen och det var något av det sämsta jag sett någonsin. Halv sex började i alla fall Anna von Hausswolff spela.Det var en väldigt fin spelning och dagen hade inte kunnat börja så mycket bättre. Hon har en fantastisk röst och en väldig kontroll på den! Det enda jag kan tycka är lite tråkigt är att hon bara satt vid pianot. Hade varit en fin omväxling om hon valt att stå upp åtminstone på en låt. Annars var det hur fint som helst.:(

Okej är så sjukt förstörd nu när jag fick reda på att IAMX ställer in sin spelning på arvikafestivalen. Enda anledningen till att jag ens köpte någon biljett. Vad som helst hade kunnat ställa in, så ställer DEM in? KUUUUUUL KUL KUL

Marina & the Diamonds - Oh no


Det var en vecka sedan denna videon kom upp, men har inte kollat på den förrän nu.
Jag gillar den! Låten blev mycket bättre också när man har något att titta på.

Kolla på "the making of" här!

Kvinnan i mitt liv!

The red shoes måste vara Kate Bush mest underskattade skiva. Kollar man på forum är TRS den skivan som hamnar i botten jämnt. Fattar egentligen inte varför? Den samt Aerial måste vara Kate Bush mest känslosamma skivor någonsin. Närmare henne än så kommer vi nog aldrig få komma. Låten moments of pleasure skrevs efter hennes mammas död och handlar om alla de människor hon har förlorat i sitt liv.


Jag älskar hennes skivor väldigt, väldigt mycket. The Dreaming och Hounds of love är enligt mig lätt två av världens bästa skivor. Men känslomässigt slår dem inte The red shoes, även om b-sidan "the ninth wave" på Hounds of love är väldigt känsloladdad. Vet ingen artist som kan förmedla känslor på samma sätt som henne. Hon är verkligen världens mest fantastiska artist någonsin. Det finns Kate Bush - och så finns det alla andra.Sophia Somajo - I-rony


Dagens låt: Sophia Somajo - I-rony / Youtube

Roskilde 2000

I år är det tio år sedan 9 personer omkom under Pearl Jams spelning på Roskildefestivalen 2000.
Jag var bara tio år när det hände men jag minns händelsen ändå.

Har läst några artiklar om händelsen nu eftersom det skrivs väldigt mycket om det överallt och fyfan. Börjar seriöst gråta för att det är så hemskt. Mina tankar går till dem som omkom och deras anhöriga, alla 50.000 människor som fick vara med om en så hemsk upplevelse och alla säkerhetsvakter och framförallt bandet Pearl Jam. Blir så himla rörd när jag läser att Eddie Vadder grät på scenen och bad folk att backa och att gitarristen Stone Gossard efter några år åkte för att träffa anhöriga till de som gått bort - och att han fortfarande har kontakt med några.

Hultsfred - Arvika

På grund av att Hultsfred går i konkurs så erbjuder Arvikafestivalen alla som har biljett till Hultsfredsfestivalen att köpa en biljett för endast 500 kronor till Arvika. Biljetterna är dock begränsade eftersom de inte har obegränsad kapacitet för campingarna. De som beställt festivalbuss till Hulstfred får även chansen att boka om den till Arvika istället. Jättefint av Arvikafestivalen tycker jag!

Läs mer här.

RSS 2.0