Flash Delirium

 

Nu finns det en musikvideo för låten Flash Delirium av MGMT! Gå in på deras hemsida whoismgmt för att se den. Jävligt mysko video får jag ju säga men jag gillar den. Slår inte Electric Feel dock men Andrew VanWyngarden är ju så himla söt så det väger upp ändå, haha!


CocoRosie - Beautiful Boyz



Hej! Har väldigt mycket pågång denna veckan så det får bli lite halvtaskiga inlägg ett tag framöver. Vissa grejer handlar om musik så det kommer jag berätta om i slutet av veckan! Måste i alla fall tipsa om Cocorosie för dem som missat. Jag vet inte var jag har levt de senaste åren för jag har verkligen aldrig hört talas om dem. Upptäckte dem samtidigt som My brightest diamond häromdan.

CocoRosie är hur som helst en amerikansk duo som består av systrarna Sierra och Bianca Casady och gruppen bildades runt 2003. År 2005 var de i Stockholm på en spelning och samtidigt släpptes skivan Noah's Ark. Har inte hunnit lyssna genom hela skivan än men låten Beautiful Boyz (där Antony från Antony and the Johnsons är med och sjunger) är något av det finaste jag har hört på väldigt länge. Får ju säga att jag efter denna låten fått upp ögonen på Antony and the Johnsons också. Har faktiskt aldrig tagit mig tid att lyssna på dem trots alla rekomendationer.



My brightest diamond - Dragonfly


My brightest diamond är ett artistnamn jag kommit över ganska många gånger de senaste månaderna. Ändå har jag inte kollat upp det ordentligt, tills igår då jag gick igenom lite intressanta artister som jag hittat via last FM. Kärlek vid första lyssningen kan jag ju säga om låten Dragonfly.


18 spelningar



Veckans mest spelade låt enligt last FM:
IAMX - Kingdom of welcome addiction (aestetic perfection remix)


Planningtorock - Changes


Okej, vet inte om jag tycker om detta eller inte... Kan inte bestämma mig. Men kan vara något av de mest störda jag hört på ett tag? Haha, jag gillar störda saker men alltså... Vad fan ÄR detta? Oh you, laddergoat, you so random. Kan liksom inte gilla det riktigt men ändå har jag låten på repeat.


Dogmatic Infidel Comedown OK



Har lyssnat genom Dogmatic Infidel Comedown OK ordentligt. Skivan IAMX släppte för några dagar sen med enbart remixer av låtar från skivan Kingdom of welcome addiction. Får ju säga att det är tur att jag den senaste tiden börjat gilla en del remixer för annars hade jag inte sett fram emot denna skivan överhuvudtaget. Det kan ju ändå inte slå orginalet. Men vissa remixer är sjuuuukt bra. Är verkligen chockad över att de lyckats så bra! Kingdom of welcome addiction remixen är nog bäst. Tycker allting passar ihop hur fint som helst. Tear garden är så himla fin för den känns så nära IAMX och inte lika "remix"ig. Kul med en lugn remix också. Lyssna, lyssna!

1. Kingdom of welcome addiction (aestetic perfection remix)
Lyssna på orginalet här.



2. Tear garden (unfall art deco remix)
Lyssna på orginalet här.



3. An I for An I (unfall z-mess remix)
Lyssna på orginalet här.


4. You can be happy (combichrist remix)
Lyssna på orginalet här.



Devendra Banhart - Baby



Idag har vi haft världens finaste väder i Skåne. Behövde inte ens ha jacka ute, hur skönt? (Fast jag saknar snön lite. Är jag sjuk i huvudet?) Hur som helst så passar det ju utmärkt med att lägga upp en lite somrigare låt här idag. Nämligen en låt av Devendra Banhart (Eller om jag får välja, "Frank Zappa 2") Han släppte sitt sjunde album förra året och nu har låten "baby" fått sig en musikvideo. Jag älskar den, hur fin som helst. I Början kan den verka lite tråkig och lugn, vilket är lite synd, för då är det lätt att man inte orkar kolla och stänger ner. Men efter en minut händer det grejer!

Finns lite andra artister med i videon också! Fabrizio Moretti från The Strokes, GZA och Andrew VanWyngarden från MGMT (Var fan då? Är jag så blind?)


Konserter 05, del 2


250105 Anna Ternheim

020305 Moonspell
020305 Cradle of Filth
200505 Anna Ternheim
200505 Kent
080705 Mikael Wiehe
080705 Lars Winnerbäck & Hovet
150705 Bright eyes
150705 Vapnet
150705 Acid house kings
150705 Le sport
150705 The Faint


Cradle of filth... Haha! Det var sjukt kul och antagligen den enda konsert där jag uppskattat en massa skrik och growlande. Står inte ut med sånt nu. Tycker fortfarande om en hel del låtar med CoF, lyssna bara på denna! Tycker den är helt fantastisk men kan samtidigt inte låta bli att skratta åt den också.

Det bästa minnet från 2005 måste vara Kent. Jag skolkade från skolan för att vara i Limhamn runt 1 tiden. (Här är jag typ 15 år, haha) Det var denna turnén de hade sina stora blåa tält och mamma och Lasse var jätteoroliga. De hade försökt muta min syster utan att jag visste det (fick jag reda på sen) att de kunde köpa en biljett till henne om hon följde med och passade mig, haha! Detta var den första "stora" konsert som jag hade ståplats på och jag trodde att jag skulle komma så långt bak och blev så jävla överlycklig när jag, sheryl och rebecka kom typ på andra/tredje raden. Ingen Kentkonsert kommer någonsin att klå denna!

+ Viktigt att poäntera att jag sett Bright Eyes. Det var en liten "minifestival" inne i Lund där bland annat Bright Eyes spelade. Jag var så sjukt nöjd över att få ett blått band på min arm och vägrade ta av den på flera veckor. Jag och Sheryl såg dessutom Conor Oberst sitta på baksidan av Mejeriet med sin gitarr och spela och undrade om vi skulle gå fram och just när vi tog modet till oss så går han självklart in i byggnaden. Vårt stora misstag i livet.


Haha inte så jävla bra bilder här i heller. Hade inte någon bra kamera vid denna tiden så det blev antingen halvtaskiga bilder eller... jävligt dåliga bilder. Här är i alla fall en video som jag spelade in under Max 500! (gud vilka sjuka nostalgikänslor jag får) Hittade ingen bild på Bright Eyes överhuvudtaget. Tack och lov att jag åtminstone lagt upp videoklipp på youtube så att jag har något kvar.



MGMT - Congratulations



Som de flesta vet så har ju MGMT senaste skiva Congratulations läckt för ett tag sen. Så nu har självaste MGMT bestämt sig för att lägga upp skivan på deras hemsida! Kul för mig/de som har velat lyssna men inte riktigt klarar av att ladda ner.

Får ju säga att efter bara några lyssningar så känns det som att denna skivan kommer att växa sig tusen gånger större än Oracular Spectacular. Vilket känns så jävla skönt! Skrev nyligen ett inlägg om hur artister med sjukligt bra debutskivor (om man nu kan kalla oracular spectacular för debut? de släppte ju en skiva under namnet management också...) ofta tappar stinget när de släpper sina andra skiva. Här känns det i alla fall som att det går åt rätt håll.

Min favorit från skivan just för tillfället måste vara Siberian Breaks. Hur fin?

MY RECORD CRATE

Har nästan nyss registrerat mig på myrecordcrate.com, en sida där man kan lägga in alla skivor man har! Sånt tycker jag är skitkul så nu har jag suttit i nästan en timme och lagt upp det jag orkar. Har en massa vinylskivor kvar och säkert några cdskivor som ligger gömda någonstans men jag orkar. inte. mer!

Känns dock som om jag har jävligt lite skivor när man ser det på en lista sådär. (men jävligt stolt över min kate bush-samling) Men får försöka att tänka på att jag bara är 19 och att de flesta i min ålder knappt äger en skiva. När jag tar fram en undrar de typ vad det är för något, haha! Nä skämt å sido. Hehe... ehehh.

Kolla min lista här!

MGMT cover

Jónsi har gjort en cover på MGMTs låt "Time to pretend"


Soap&Skin - Thanatos

Lägger in en dagens låt innan jag går och lägger mig. Får bli ingen mindre än Soap&Skin som släppte sin debutskiva förra året. Har ni missat den är det god tid att kolla upp! Lätt en av förra årets bästa skivor.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmkolla in den fina musikvideon här


Four Tet till Arvika


Gick precis in på Arvikafestivalens hemsida och ser att Four Tet som jag skrev om för ett tag sen kommer dit. Arvika blir ju bara bättre och bättre? Kan fortfarande inte släppa Angels echoes, så sjukt fin. För de som inte lyssnat på Four Tets senaste There is love in you, gör det! Den växer och växer hela tiden.

10 älskade låtar från LAST FM

Undrar om jag någonsin kommer tröttna på någon av dessa låtarna? Känns som att de borde vara sönderspelade vid detta laget. Men näe, funkar alltid.



ellen allien & apparat - do not break
rammstein - sonne
eiffel 65 - 80s stars
laurie anderson - o superman
archive - bullets
kate bush - suspended in gaffa`
daft punk - human after all
fischerspooner - invisible
rufus wainwright - cigarettes and chocolate milk (reprise)
paul simon - 50 ways to leave your lover

Konserter 04, del 1



Tycker det är ganska kul att kolla på min konsertlista som jag byggt upp under åren. Gick på min första konsert år 04 och såg då Nightwish och förband var Lordi, haha! Hur fint som helst var det i alla fall. Det roligaste med att kolla på listan är att man ser tydligt alla olika genrer som jag gått igenom. Tänkte lägga upp mina konserter genom åren och sammanfatta dem lite. Börjar från början... De med fet stil är huvudartisterna och de andra bara förband.

2004
021004 Lordi
021004 Nightwish
061104 Anna Ternheim
061104 Lars Winnerbäck

Hann bara gå på två konserter detta året men man får ju börja försiktigt. Speciellt när mamma och Lasse inte var så glada över det, haha! Lars Winnerbäck konserten är fortfarande en av de bästa konserterna jag varit på. Allting var så nytt och man skulle på konsert, de var en så stor grej liksom. Nu är det ju inte alls samma känsla och pirr innan och efter som det var då.

Var så jävla glad under konserten i alla fall att jag började storböla. Lars Winnerbäck var min stora gud då så att få se honom live (dessutom aukustiskt. alla andra gånger har han spelat med hovet) var bara helt sjukt. När allting var slut och mamma skulle hämta mig blev hon helt chockad över att jag grät och trodde att någon hade varit taskig mot mig men jag var ju bara så himla glad! Haha! Så fint minne.



Tråkigt nog typ de enda bilderna jag har kvar. Dessutom i skittaskig kvalite och skitsmått...

Kent @ Malmö Arena



Hade ganska låga förväntningar på Kentkonserten i söndes just på grund av att jag såg IAMX dagen innan men när jag kom fram till Malmö Arena så träffade jag på den omtalade vakten som jag blev så himla kär i under Malmöfestivalen förra året. Var självklart tvungen att ställa mig i hans kö! Haha! Det gjorde mig klart på mycket bättre humör.

Vid åtta kom förbandet in, en tjej vid namn Camela Leierth. Hon spelade några låtar och sista låten var en cover på Kate Bush - This womans work. Jag höll på att dö. För de som inte vet så är Kate Bush det mest fantastiska jag vet. All musik bleknar i jämförelse med hennes. Ni anar inte hur mycket jag skulle göra för att få se henne live. Problemet är att hon inte turnerar... Så det kommer liksom aldrig att hända. Därför jagar jag konserter som känns som det närmsta jag kan komma en konsert med Kate.

Förra året åkte jag till Oslo och såg Tori Amos. Inte för att jag vill jämföra Tori med Kate för där vinner Kate med hästlängder men Tori har gjort en del låtar som känns väldigt mycket Kate Bush och sen är hon en jävel på piano. År 08 var jag på en annan konsert med The Futurehead bara för att få höra dem spela covern som de gjort på Hounds of love. Bara för att få höra en låt som Kate Bush skrivit live. Kan ni då tänka mig hur lycklig jag blev när jag fick höra denna låten? Grät som ett litet barn!



Det var alltså den andra positiva överraskningen. Sen kom Kent. Kändes jävligt konstigt att sitta på en Kentkonsert faktiskt men det var så himla fint också. Man tar in allt på ett helt annat sätt eftersom man ser helheten. Tog inte så många bilder eftersom det bara skulle bli inzoomat skit, däremot filmade jag en hel del!

Låtlistan var hur bra som helst! De spelade sjukt bra låtar som socker, vals för satan (din vän pessimisten), idioter, sjukhus, musik non stop, ... äh vafan, alla låtar är ju fan bra. De enda låtarna de kunde bytt ut till någon annan var vinternoll2 (gud vad alla kentare kommer hata mig, men jag kan verkligen inte tycka att den är speciellt bra) och på drift? (nu kommer jag bli ännu mer hatad) Bästa låten måste ha varit sjukhus. Fyfan vad den låten är magisk. Sen gillade jag LSD någon? riktigt mycket också faktiskt. Konstigt.



Det enda jag hade önskat var större och maffigare de olika "videorna" som spelas i bakgrunden. Vad kallar man dem? Hur som helst, tyckte de var ganska tråkiga och platta, hade gärna sett något mer! Sen kändes ljusshowerna lite för mesiga. Kaaaaaaaaan bero på att jag fick väldiga nostalgikänslor från när jag var och såg Jean-Michel Jarres helt otroligt sjuka konsert förra året på just Malmö Arena. Såg liksom alla lasrar och ljus framför mig.



Hm, blev rätt taskig kvalite efter att jag klippt ihop lite olika klipp i moviemaker och sen la upp på dailymotion, menmen! Av allt jag filmade så har jag i alla fall klippt ihop ett litet mindre klipp (eller ja 9 minuter haha), med snuttar från Taxmannen, LSD någon?, vals för satan (din vän pessimisten), töntarna och Mannen i den vita hatten (16 år senare)

I am terrified



Efter detta inlägget ska jag inte tjata om Chris Corner/IAMX på ett tag. Försöka i alla fall! Men idag är det ändå ok för imorgon släpps skivan Dogmatic Indifel Comedown OK. Hela skivan består av remixer av låtar från skivan Kingdom of welcome addicition.

Jag har bara lyssnat på en låt än så länge och det är den låten som har släppts som singel och musikvideo, nämligen I am terrified. Hade jättesvårt för låten i början eftersom orginalet är så "mjuk" och skör och denna är raka motsattsen. Riktigt hårda beats och väldigt mörk. Men ju mer jag lyssnar desto mer tycker jag om den. Såhär skulle den ha låtit om den hade släppts på hans andra skiva The Alternative. Får ju säga att jag faktiskt är positivt överraskad av att Alec Empire gjort remixen, han har gjort remixer på bland annat Björk - Jóga och Patrick Wolf - Hard Times och jag kan väl inte påstå att de remixerna är speciellt bra alls. Han lyckades mycket bättre med denna!

Fast när det kommer till videon vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Den börjar hur bra som helst, känns lite amatörmässig men det känns ändå ok fram till ungefär 01:45 då den tappar allt. Eftersom det är Chris Corner själv som regiserat den så är jag faktiskt besviken. Enligt mig är IAMX musikvideor alltid sjukt fina. Jämför man den här med den senaste musikvideon My secret friend (som verkligen är något av de bästa jag sett i musikvideoväg) så känns videon bara helt ... fel.


Arvikafestivalen

Har nu köpt biljett till Arvikafestivalen i sommar! Hur glad? IAMX två gånger detta året! Hade aldrig kunnat hoppas på det. Ni fattar nog inte hur glad jag är!

Men det kommer självklart andra bra band & artister till Arvika i år. Jag vill bland annat se The Twelves, Markus Krunegård, Babyshambles, [ingenting], Familjen, Donkeyboy, Regina Spektor, Kent, Robyn & JJ. Resten verkar tråkigt eller så har jag aldrig hört de innan. Om de finns något mer bra så säg till så ska jag lyssna! Sen kommer de ju nya artister hela tiden. Ska bli kul att se vad de bokar in! Högsta prio är ju självklart IAMX. Hade betalt samma pris även om det bara var han som spelade.


Tryck för att lyssna i spotify



Har gjort en spotify playlist som innehåller 12 lugna och fina låtar. Perfekt att lyssna på om kvällarna då det är lite mörkt med en kopp te, när man åker buss, när man behöver komma ner i varv, när man behöver lite pluggbakgrundsmusik som inte stör koncentrationen, när man ligger på mattor med tända ljus omkring sig eller när man ska sova.


IAMX till Arvika




Okej, hade precis bestämt mig för att åka till Göteborg i sommar och gå på Way out West men nu ska IAMX till Arvika så nu är jag inte riktigt lika säker på det mer. Hej Arvika.

IAMX @ Debaser, Stockholm

IAMX i lördes var jättefint! Det var mycket, mycket bättre än förra året då jag såg dem i Danmark. Chris såg mycket bättre ut eftersom han rakat bort det fula skägget han envisades med att ha, det var bättre belysning och Chris hade till och med ett klädbyte! Stooort +. Det som var lite tråkigt var väl att ljudet inte var världens bästa, men men.

Det var 20årsgräns på konserten och som de flesta vet så fyller jag inte 20 förrän i sommar. Jag blev så sjukt ledsen när jag såg eftersom det är 18års gräns söndag-torsdag (men är man under 18 får man ändå komma in med målsman) fredag och lördag är det 20års gräns men då får man inte komma in med målsman om man är under? Cp? Debaser suger. Jag kom i alla fall in trots en del komplikationer, haha! Tack snälla vakten!





De började inte spela förrän klockan tio och insläppet var sju men snällaste Maxen följde med mig som sällskap så jag slapp vara där helt själv! Gav honom min kamera så det är Max som tagit alla bilderna. Kände väl att jag inte riktigt hade tid med det själv. Chris Corner är ju faktiskt världens, världens, världens finaste så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen, blir helt nollställd (hej fangirl_90, åhhh orkar inte). Känns verkligen som att jag är tillbaka till samma sjuka beroende/besatthet som jag hade år 05-06 när jag var helt såld på Miyavi.




Setlistan var fin men jag saknade låtarna bring me back a dog och song of imaginary beings. Enligt setlistan skulle de egentligen spelat den sistnämna låten + två andra men när de gick av scenen för andra gången så blev något fel? Vet inte om de var en gubbe som råkade sätta på musiken igen eller tända belysningen, det blev nått cp i alla fall så nu fick vi inte se de tre sista låtarna! Dållit. Song of imaginary beings är ju så himla fin. Lissen.

Jag fick i alla fall se Spit it out, President, The great shipwreck of life och My secret friend som är bäst, bäst, bäääst så det är helt okej ändå. Sen var jag väldigt positivt överraskad över att Mercy och Kiss & Swallow var två av de låtarna som var bäst under konserten. De är inga stora favoriter annars.





BTW, ser ni den omtalade HÄSTEN på vissa bilder? Hur glad är jag över att se den? Jag älskar den hästen! Hur många gånger har jag tjatat om den? Hur fint? Huuuuuuur fint? Kolla här om ni inte fattar vad jag pratar om. HÄSTEEEEEEN!!!! ... I alla fall! Är sjukt nöjd med min Stockholmresa. Fick träffa två av världens bästa människor och se en av världens finaste, hur fint? Max tyckte också det var bra! Till och med bättre än 30seconds to mars som han såg tre dagar innan... Fast han nekar det men jag vet nog!



Kent

Önskar att jag hann lägga in lite bilder och skriva om IAMXkonserten nu men jag måste iväg till Malmö och se Kent. Det sämsta med att gå på två olika konserter dagarna efter varandra är att jag just nu bara känner att Kent kommer att suga i jämförelse.

Sleep Mountain

Skrev ett inlägg om The Kissaway trail's nya skiva för bara någon dag sen och klagade lite på att deras musik ska vara så himla svår att få tag på men nu har de lagt upp den nya skivan Sleep Mountain på Spotify! Gissa om jag är ÖVERLYCKLIG! Ääääntligen ska jag få lyssna på ett av årets mest efterlängtade skivor. Sjukligt nervös.


MOJO



Måste ha något att läsa imorgon på tåget. Mojo är världens bästa musiktidning tycker jag! Står så himla mycket i dem och så får man alltid en fin liten skiva med! Som ni ser så finns det en Sigur Rós låt med, superfint! Är dessutom så roligt när man faktiskt känner igen 80% av alla band/artister som de skriver om. Jag har fått en sån jävla koll på ny musik sen förra året. Står bland annat om Joanna Newsom, Rufus Wainwright, The Kissaway Trail, Marina & the diamonds & S.C.U.M och såklart även andra artister som alla borde känna igen som Peter Gabriel, Jimi Hendrix, Johnny Cash & The White Stripes.

MEN
Namnet som fick mig att flaxa lite extra med armarna inne på pressbyrån var ju såklart Kate Bush! Är bara en liten kolumn med henne och två bilder, MEN ÄNDÅ. Klart man måste ha den!

IAMX i helgen



Imorgon åker jag upp till Stockholm för på lördag ska jag förhoppningsvis se min andra konsert med IAMX! Så himla fint! Finns biljetter kvar för dem som missat. Men ja, är inte så många som känner till IAMX här i Sverige så de som ska se har väl fixat biljett redan. Men de är ju inte försent att börja lyssna, lätt en av världens bästa artister! MM<3

För de som totalt missat Chris Corner kan jag ju säga att han är föredetta bandmedlem (sång, gitarr och synth) i bandet Sneaker Pimps, som också ligger nära hjärtat, men har sen 04 och framåt kört solo under namnet IAMX. Han är helt fantastisk! Gör helt sjukt fina musikvideor, kolla här & här, och bara är så sjukt, sjukt fin! (så mycket fangirlvarning här känner jag. allt blir så huehue) Han har i alla fall släppt tre skivor men bara de två senaste finns på spotify. Tryck på ett omslag för att lyssna.

mmmm


Idioter + Sommartúrne



Kent har släppt två videor för låten idioter, en av de bättre låtarna på skivan Röd enligt mig. Jag tycker dock att både videorna är ganska tråkiga? Den alternativa versionen känns bara väldigt "meh" och den andra är förvisso bättre än den alternativa, snygg och svart&vit men ändå, ganska "meh" den också. Kul i alla fall att de gjort en video där Kent själva är med för en gångs skull. Var väl ett tag sen sist? Hade dock varit roligare om det inte varit en livevideo utan mer som t.e.x FF, en himmelsk drog eller vinternoll2.

Kolla in videon för idioter här
Och den alternativa versionen här

Sen kan jag ju lika bra skriva, om det nu finns någon jävel i världen som missat, att Kent även åker ut på en sommarturné. (Se túrnedatumen här!) De flesta är spelningar på olika festivaler men de har även prickat in några vanliga spelningar. Sofiero slott i Helsingborg till exempel för oss som bor i Skåne! Jag tror dock inte att jag kommer att åka dit - kan bara föreställa mig mardrömsköningen. Har blivit en riktig gammal kärring och orkar inte köa som jag gjorde förr. Jag har till och med sittplats till Kent nu på söndag. DE NI!!! Men fyfan vad skönt det känns att slippa oroa sig för kön! Bara komma vid insläpp... MMYEAHH!

Ten to twenty


Lägger upp en fin låt innan jag sticker till min APU. En av världens bästa låtar! Sneaker Pimps - Ten to twenty. Jag fattar inte hur så lite folk har hört talas om Sneaker Pimps? Ni fattar verkligen inte vad ni missar!

Alltså jag älskar IAMX, jättejättemycket men ibland önskar jag att Chris Corner bara gick tillbaka till Sneaker Pimps för det bandet är epic. Lägger upp en länk till ett tvframträdande för Scottish TV här också så att ni kan se. Liksom, what's up with the hair? What's up with the shirt? Men sen ändå, är han så jävla söt i det! Fattar det inte! Och rösten! Varför sjunger han inte på det sättet mer?

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmlive on boxed set for Scottish TV.

RIP Mark Linkous

Läste nyss att Mark Linkous tog livet av sig i lördes. (06/03) Han var känd ifrån Sparklehorse och har sammarbetat med en rad olika artister som PJ Harvey, Radiohead, Nina Persson och Tom Waits. Jag kan ju inte påstå att jag har hört så speciellt mycket av honom men för ett tag sen hyllade jag hans cover på Pink Floyds "wish you were here." här på min blogg så jag blev ändå chockad när jag läste det... Så himla tråkigt att sånt ska hända.


Joanna Newsom

Jag har börjat uppmärksamma kvinnliga artister mer och mer efter att jag började lyssna på Kate Bush. Innan jag blev introducerad för hennes musik kan jag ju säga att jag inte lyssnade på annat än musik gjord av killar. Men nu jävlar har de blivit ändring på det! Nyaste upptäckten är Joanna Newsom som är en amerikansk sing&songwriter. Hon är känd för sin pipiga röst, sina sagolika texter och för att hon spelar harpa.

Innan jag börjar lyssna på en artist så brukar jag gå in och läsa shoutboxen på Last FM och se vad folk skriver och när jag gick in på Joannas sida så möttes jag direkt av kommentarer som "new album reminds me of Kate Bush", "shes kind of like a young kate bush", "it's like Joni Mitchell and Kate Bush had a love child.", "I hear both Kate Bush and Joni Mitchell", "she sounds an awful lot like Kate Bush" ... Fattar ni hur mycket jag HATAR... verkligen HATAR när folk jämför vartenda jävla kvinnliga artist med Kate Bush? Jag dömmer ut musiken direkt utan att ens ha hört det. Seriöst det senaste året så har:

Soap&Skin
Bat for Lashes
Marina & the diamonds
Polly Scattergood


Och nu Joanna Newsom varit "the next kate bush." Kan folk bara lägga ner? Det kommer aldrig att komma en ny Kate Bush och hur kul kan det vara att alltid bli jämförd med typ världens genialiska kvinna bara för att man är tjej, alternativt spelar piano och gör lite annorlunda musik? Om man är artist, vill man inte helst bara vara sig själv då? För att citera Marina & the diamonds ur hennes låt Hollywood "Oh my god, you look just like Shakira. No no, you’re Catherine Zeta. Actually, my name’s Marina" Snälla folk, sluta! Det är ok om man ska förklara musiken för andra och kanske nämna några band eller artister som är liknande men så tråkigt när folk jämför alla unga tjejer med Kate. Det får mig att dömma ut dem direkt och helt ärligt så lyssnar jag knappt på Bat for Lashes mer eftersom jag blir så irriterad när folk ska jämföra hennes musik med Kate. Då blir jag helt förstörd och tänker "Vafan? Detta är inte i närheten" och sen blir det skitdåligt bara för att man jämför.

Jävlar vad mycket det blev nu... Men var tvungen att få gnälla lite på det där. Hur som helst, trots min tveksamhet till Joanna Newsom så blev jag faktiskt positivt överraskad. Och sen får jag ju säga att det är första gången som jag till viss del kan hålla med folk om Kate Bushliknelsen. Denna är åtminstone mer rättvist än de andra. Kan ju vara tack vare hennes pipiga röst som gör att man lite omedvetet tänker på Kate Bush första skivor The Kick Inside och Lionheart. Jag har helt fastnat för låten Easy som finns på hennes tredje studioalbum som släpptes i år! Fast skivan är ett trippelalbum? Med 6 låtar på varje skiva. Så sammanlagt 18 låtar! Lite maffigt men dem som gillar t.e.x Tori Amos är nog vana vid såntdär. Hon släpper ju alltid dubbelskivor med runt 18-24 låtar. Personligen tycker jag att det blir liiite för mycket på en och samma skiva men ja... Nog om det,


Här är låten som jag ville komma till från första början.
Låten finns tyvärr inte på spotify men lyssna gärna här.


There is love in you



Har en liten lista på några intressanta skivsläpp detta året som jag håller på att gå igenom litegrann. Igår  började jag lyssna igenom Four Tets nya skiva There is love in you lite smått och säger bara... WOW! Vilket öppningsspår den skivan har. Jag tycker öppning- och avslutningsspåren på en skiva är jätteviktiga faktiskt. Öppningsspåret är ju som en liten inledning till något förhoppningsvist stort och helt faktiskt. I många fall känns de dock som att en del band lägger ner så mycket själ och tanke på öppningsspåret att de liksom glömmer bort resten av skivan som bara blir lite sådär halvdan. Bat for lashes andra skiva Two suns är ett bra exempel där jag tycker att låten Glass spöar allt annat på skivan. Lite trist, för har man hört en sån bra öppning vill man liksom att resten ska vara lika bra eller bättre.

Ska lyssna genom hela Four Tets skiva innan jag uttalar mig något speciellt om den. Han är taggad som bland annat acid jazz, ambient, alternative, chillout, downtempo, electronic och idm på last fm, låter ju hur fint som helst? Fast de där taggarna får man ju ta lite med en nypa salt. Men gud, lyssna på denna öppningslåten. Hur fantastiskt bra? Enda tråkiga är att den är så kort! Borde vara minst dubbelt så långt.


Way out west 2010



Börjar bli lite sugen på att åka till Way out west i sommar trots allt. Karl har tjatat lite på mig om att jag borde åka dit men har inte tyckt att något av banden har varit speciellt intressant alls. Marina & the Diamonds gillar jag ju så den bokningen är det inget fel på. LCD soundsystem har jag gillat sen kanske två år tillbaka så att kunna skriva till dem under min "dessa har jag sett live" hade även det känts helt ok.

Men sen, blueärk. Bara jag som verkligen inte förstår de bra med La Roux, The xx och The radio dept? La Roux känns som ett dåligt försök till att vara en kvinnlig Patrick Wolf. Folk ser henne säkert som det också... Nä ueh, går inte hem hos mig. The xx är också förjävla tråkiga. Hur har de kunnat bli så kända?




... Men nu har även Paul Weller, M.I.A och Jónsi bokats. Jag missade ju Sigur Rós när de var och spelade på WoW år 2008 så att se Jónsi (sångaren i sigur rós) känns jävligt aktuellt. För att kompensera lite liksom. M.I.A verkar också lite halvcool och han Paul Weller ska jag kolla upp. Fortsätter de såhär kan det nog bli en biljett mot Göteborg i sommar, kanske.

Yeasayer - I remember



På måndag spelar Yeasayer på Lille Vega i Köpenhamn - Jag ska inte gå. Önskar att jag vore lite rikare så att jag kunde gå på alla konserter som jag vill gå på. Måste begränsa mig så himla mycket ju. I alla fall, för de som inte visste så släppte Yeasayer nyss ett nytt album som heter Odd blood. Den finns att lyssna på i spotify. Jag brukar ha lite svårt för sånhär musik egentligen. Har försökt mig på local natives, vampire weekend (som btw också släppt ny skiva i år. ska försöka lyssna på den snart), grizzly bear och animal collective etc men jag vet inte... De gör inget märkvärdigt intryck hos mig faktiskt. Än. Men Yeasayers öppningslåt på nya skivan är galet knäpp och jag älskar ju knäppt. Klart de går hem!

Min favoritlåt är dock I remember! Tror de får bli dagens låt idag! Eller kvällens... eller nattens.


Nya skivsläpp


The Kissaway Trail släppte nytt album den förste mars! Några dagar sen... Måste köpa skivan snart, deras musik är så svår att få tag på. Bara deras senaste singel SDP finns på spotify och de finns knappt någon torrents med dem så jag får inte ens tjuvlyssna. Har jävligt höga förväntingar eftersom deras debutskiva är så sjukt jävla bra. Top fem på min sovskivalista, det säger väl en del. Visst är det så att de artister man följt från första skivan oftast gör sämre skivor sen medan artister som man upptäcker och som redan gjort några album tidigare oftast är lika bra och till och med bättre? Två jävla bra exempel:


Bloc Party. ÄLSKADE deras debutskiva Silent Alarm med låtar som positive tension , like eating glass och price of gas. Deras två senare skivor kommer inte alls upp i samma nivå som den första. Har försökt att lyssna på åtminstone deras andra skiva a weekend in the city ganska många gånger men tappar intresset ganska fort. Den bästa låten på den skivan går inte ens att jämföra med den sämsta på silent alarm. Känns mest "meh"


Dúné. Alltså lilla, lilla Dúné. Skivan we are in there you are out there är något så sjukt jävla bra. VAD HÄNDE? Är ni nya tokio hotel eller? Finns bara en låt på spotify med Dúné och där är till och med artistnamnet felstavat så jag hänvisar till deras musikvideor på youtube. På skivan waityaot finns sjukt bra låtar som bloodlines, a blast beat och dry lips. När jag såg dem live 07 så tyckte jag att de var sjukt grymma live. Riktigt bra scennärvaro men efter att ha hört deras nya skiva har jag ingen vidare lust att gå på fler konserter. Nä, dúné får lämna titeln "danmarks bästa band" för den titeln går numera till The Kissaway Trail.

Soap&Skin, Marina & the diamonds, Klaxons och MGMT är bara några av de artister som jag är rädd kommer att sabba allt varefter de släpper sina andra album. Både Klaxons och MGMT ska ju släppa nytt detta året har jag hört. Snälla gud gör att de låter bra.

Andra chansen

Fick nog av melodifestivalens "andra chansen" nu. Vem fan var det som röstade egentligen? Helge 98?

Först var det Pain of salvation mot Pernilla Walgren. Bara genom att läsa namnen så fattar man ju att Pain of salvation skulle gått vidare. Nä, men, helt ärligt de hade faktiskt en av de bättre låtarna som varit med i tävlingen detta året. Får John Frusciantevibbar av sångaren. Ni vet den föredetta gitarristen i Red hot chili peppers? Hans soloskivor bör uppmärksammas! Lyssna här. Men tillbaka till Pain of salvation, erkänn bra låt? Erkänn att han verkligen KAN sjunga.


Och jämför sen med den här schlgerdyngan. Helge98 vad tänkte du på?!

Sen var det dags för den andra duellen. Den var mellan Pauline och Crucified Barbara. Vem fan väljer Crufidied Barbara som artistnamn ens? Tar dem ju inte seriöst p.g.a det och sen tycker jag faktiskt att tjejer inte kan göra hårddrock. FÖRLÅT, kan inte hjälpa det, men det låter så mesigt... Ska de sjunga i rock/hårdrocksband så får se köra på Nightwishstyket och sjunga opera. Allt annat är skit. JAJA nog om de skitet, Pauline hade ens grymt härlig retrolåt som jag verkligen kände var en solklar vinnare. Men nä.


då vinner den här är den dåliga låten

Den tredje duellen stod mellan Kalle Moraeus & Orsa spelmän och NEO. Tänk gamla gubbar som sjunger på svenska med fiol och Mika. Vem vinner? Gamla gubbar som sjunger på svenska med fiol. Alltså VA, här tappade ni mig verkligen. Tror folk att Kalle och spelmännen har en chans att vinna hela esc? NEOs låt var inte världens bästa men han sjunger och ser ut som Mika, bara det borde ju göra honom till en klar vinnare? Nu viskade en fågel mig i örat och sa, men hörredu de var ju Helge 98 som röstade! JUUUSTDE!


Kalle Moraeus & Orsa spelmän låt

Och så kommer vi till den sista duellen. Alcazar mot Jessica Andersson. Min första tanke var då, vem fan är Jessica Andersson? Känns det inte helt självklart att Alcazar som är riktiga schalgerbögar och som faktiskt jämt har med bra låtar vinner denna duellen? Och så kommer Jessica Andersson och sjunger en smörig ballad och går vidare? Är det ett skämt?


Smörballaden som vann

Vad har jag kommit fram till idag?
De som röstar på melodifestivalen har dålig smak. Brydde mig inte ens om att kolla vilka två som gick vidare till final. Vem bryr sig om de blir pernilla, barbara, kalle eller jessica vem?

Min header

TJA!

Nu har jag nog lagt över de inlägg jag vill till denna, så välkomna till min fina musikblogg! Känner att jag själv kommer trivas bättre här än i den andra men men. Satt och klippte ihop headern igår. Tog så jävla lång tid eftersom jag inte är så bra på photoshop. Först ska man välja ut massa bilder man kan tänka sig men sen ska de passa ihop också och klippas och fixas UEH. Jobbigt.

Artisterna i headern högst upp från vänster är i alla fall:
Detektivbyrån

Kommentar: Ville ha med lite olika band som visar min breda musiksmak. Detektivbyrån är ju ett mäkta bra exempel. Dragspel, Xylofon och Theremin? Bara för att nämna några. Nä kunde inte göra en header utan dem. Tog ett tag innan jag fick ihop bilden dock, de ska vara Jason Mraz evigt tacksamma haha!

Jason Mraz

Kommentar: Lyssnar inte lika flitigt på honom som jag gjorde runt 05-07 men gud vad jag älskar honom! song for a friend kommer alltid vara en av världens bästa låtar och han kommer alltid vara en av de bästa manliga soloartisterna.

Björk

Kommentar: Lasse: "Ja men det där är väl du? När ni var och tältade?" HAHA! Kanske inte riktigt. Älskar denna bilden på Björk även om man kanske inte riktigt ser henne så bra. Hade kunnat döda för att få den bilden på min vägg. Hur som helst, header skulle kännas naken, exposed och rädd utan en bild på Björk.

Soap&Skin

Kommentar: Denna kvinnan har tagit mig med storm! Blev inte bättre efter konserten i Köpenhamn förra året. Hon är så mörk och konstig. Det är så svårt att hitta såna artister nu för tiden. Alla ska vara så jävla glada. Jag tröttnar för fort på sånt. Lite djup tack?

Kate Bush

Kommentar: Behöver inte ens skriva en kommentar. Världens bästa artist!

IAMX/Chris Corner

Kommentar: Hade jättegärna velat ha med en bild på Sneaker Pimps men ingen av bilderna passade in med alla andra bilder så Chris får stå för både IAMX och Sneaker Pimps. Bilden är min fina visningsbild på MSN också! Tycker den är så snygg. Bilden är tagen i samma veva som My secret friend-videon spelades in tillsammans med Imogen Heap. Kolla!

Andra raden från vänster:

Miyavi

Kommentar: Kunde inte lämna honom utanför! Han har trots allt varit min baby och min stora obsession runt år 05-07. Hittade ett fint inlägg efter konserten 08 som jag har skrivit fast på en annan blogg. Läs det här! Hur fint? Behöver även någon som räcker finger i min header. Till alla med dålig musiksmak!

Pink Floyd

Kommentar: Var skitsvårt att få med dem i headern men jag vägrade ge upp! Haha! På de andra bilderna som är under de bilder som är inklippa så är där mer natur på någon av sidorna så då blir de lätt att klippa in någon där men här är de bara bandet och inget mer. Så ledsen Rick Wright, du fick inte komma med! (Bakom miyavi)

Imogen Heap

Kommentar: Bilden är så jävla snygg på henne att det inte ens går att tänka tanken att inte ha med henne.

Thom Yorke

Kommentar: Ifall alla instängda indiekids med Kent och Broder Daniel på repeat eller dedär Twilightfansen skulle ramla in här så finns Thom där för dem. Tror att det skulle låta såhär i deras huvuden: "Eh? Vafan är detta för skitmusik? Känner inte igen någ.... THOM YORKE!! THOM YORKE!" Nä, men helt ärligt. Jag har med Chris Corner och hans kvinliga motsvarighet Imogen Heap. Kate Bush och hennes manliga motsvarighet David Gilmour. (Känns faktiskt rätt rättvist) Då får man ju ha med Björks manliga motsvarighet Thom Yorke också.

Fischerspooner

Kommentar: Fick inte med både två. SJUKT LEDSEN! Jaja, bättre än inget Fischerspooner alls. Hade ju kunnat välja en annan bild men tycker de är lite snålt på snygga bilder för deras del. Denna är ju verkligen skitsnygg. So what to do?

Daft Punk

Kommentar: Okej har jag fått med alla fina musikgenrer nu? Dragspel, sing&songwriter, pop, experimentellt, alternativt, 80 tals pop, synth, jpop/rock, 60-90tals progressiv/psychedlic rock, indiekidsthom, electroclash och Daft Punk? Fyfan vad jag är bra. Daft Punk har några av de finaste artistbilderna jag någonsin sätt och denna bilden jag valt är nog fan den snyggaste. Fattar inte hur min header skulle ha kunnat leva utan!

Sovskivor

Några av mina favoritsovskivor:



Björk - Vespertine
Denna skivan är något av det bästa inom alla kategorier, bästa skiva, bästa sovskiva, bästa björkskiva, bästa vinterskiva, bästa kvällskiva osv. Den är grym på alla sätt! Hade svårt för den i början och totalspelade sönder Homogenic som jag ansåg vara hennes bästa skiva. Men denna skivan är en sån som växer hela tiden. Finns ingen bättre skiva att sova till.



The Kissaway Trail - The Kissaway Trail
Problemet med vissa sovskivor är att jag alltid vill hålla på och sjunga med så då somnar man aldrig ändå. Då sätter jag alltid på denna! Vet inte hur många "jag orkar inte åka bil i tre timmar måste somna snabbt"-spelningar denna har haft. Somnar alltid! Ungefär som en saga när man var liten, så himla fin och gosig.



Jónsi och Alex - Riceboy sleeps
Ett annat projekt av Jónsiboi från Sigur Rós. Denna skivan har han gjort tillsammans med sin pojkvän Alex! Alla Sigur Rós skivor är ju mysiga att somna till, det enda som är lite jobbigt ibland är att de jämt ska göra växande låtar. Dvs att den börjar lugnt och exploderar i slutet. Älskar de annars - men när man ska sova kan de vara lite jobbigt. Därför är nog denna bäst! Lugn och fin genom hela skivan.



Kate Bush - Aerial
Kvinnan i mitt liv! Vet inte vad som är bäst. Att somna till den - eller att vakna till den! Eftersom denna till skillnad från Björks Vespertine är en vår/sommarskiva så ska man helst sova till den på våren! Då blir den extra fin med all fågelkvitter och moshi moshiljud, (läs: washing machine) Haha!



Sneaker Pimps - Splinter
Älskar denna skivan mer än typ... allt? Haha nä, men, en av världens bästa skivor! Tog dock ca 50 lyssningar (helt seriöst) innan jag kunde urskilja låtarna och komma in i den. Vem har snyggare röst än Chris? Han sjunger så lågt och mjukt genom hela skivan att han nästan viskar. Hela skivan är väldigt slowtempo så det säger sig väl själv att det är en bra sovskiva! Allt inom triphopgenren är nog fint att lyssna på när man ska sova. Är bara inte så insatt i den genren, än.

Gör om, gör rätt

Okej nu tänkte jag posta några otroligt dåliga covers som jag bara vill spy på.
Hur tänkte dem?
"Hur kan jag göra en riktig klassiker till det sämsta skitet någon hört?",
"Vilket sätt är det snabbaste sättet att bli hatad på?",
"Jag tänkte inte alls, jag är totalt inkompetent och vet inte vad som är rätt/fel"


MAN KAN JU UNDRA.

korn - another brick in the wall part 1, 2, 3 (pink floyd)
inte sååå dålig som man förväntar sig att det ska vara men... ja men... NEJ. man gör inte en cover på dessa låtarna. det är bara helt oacceptabelt. finns inte en chans att någon hellre skulle vilja lyssna på deras cover än själva orginalet. ska dock vara lite snäll och säga att det helt klart är den bästa covern av alla jag kommer att lista.

korn - another brick in the wall youtube / spotify
pink floyd - another brick in the wall 1, 2, 3 youtube


the mike flowers pops - wonderwall (oasis)
jag hoppas det är ett skämt eller att han var riktigt nerknarkad.

the mike flowers pops - wonderwall youtube / spotify
oasis - wonderwall youtube / spotify


darin/lady gaga - viva la vida coldplay)
NO... NOOOOO!!!!111111111111 varför? hur länge hann coldplays låt gå i radion innan darin gjorde en cover? två dagar? nu går alla och tror att de är hans som skrivit den. HERREGUD. lady gaga gjorde inte i heller så bra ifrån sig när det kommer till denna låten. ska dock säga att jag inte gillar orginalet i heller speciellt mycket men vafan? finns väl gränser.

darin - viva la vida - youtube / spotify
lady gaga - viva la vida youtube
coldplay - viva la vida youtube / spotify


miley cyrus - girls just wanna have fun (cyndi lauper)
"Don't Worry, If We All Die In 2012, Miley Cyrus Goes With Us" kan det bli värre än såhär? det enda som kan vara värre är ifall the jonas brothers skulle förstöra en riktig klassiker... som tex... a-ha - take on me. jag menar fyfan... eller vänta...

miley cyrus - girls just wanna have fun - youtube / spotify
cyndi lauper - girls just wanna have fun youtube / spotify


the jonas brothers - take on me (a-ha)
... det har dem ju gjort!!! som om att man inte hatade dem tillräckligt innan? bästa exemplet på "hur kan vi bli ännu mer hatade än vad vi redan är? jo vi drar ner a-ha's helt fantastiska låt take on me ner i fördärvet och slaktar den totalt" jag ÄLSKAR orginallåten. hur kan man göra såhär?!?!?!

the jonas brothers - take on me youtube
a-ha - take on me youtube / spotify


scissor sisters - comfortably numb (pink floyd)
scissor sisters har gjort en hel del bra låtar faktiskt men denna? den tar priset. sämsta covern jag har hört i hela mitt liv. den förstör allt som orginallåten står för. det är bara pinsamt.

scissor sisters - comfortably numb youtube / spotify
pink floyd - comfortably numb youtube


10 bra covers

Har lyssnat på väldigt många covers nu i två dagar.
Måste säga att jag älskar covers, det är ett jättebra sätt att
1. förnya bra låtar.
2. hylla artister.
3. bli hatad på.

Det finns så många sjukt bra covers men ibland tar verkligen folk vatten över huvudet och verkligen DÖDAR låtar. Det är vissa låtar man inte rör. (då hamnar man alltså på punkt nummer tre) Sen hatar jag folk som släpper en cover som singel, blir skitkänd och sen bara har dåliga låtar. ARGH, DÖ.

Tänkte i alla fall lista upp några bra covers. Ingen speciellt ordning.

marilyn manson - sweet dreams (eurythmics)
det bästa med covers är att man kan göra om den helt till sin egen. då blir de oftast som bäst också. marilyn manson cover på eurythmics låt sweet dreams är kung. tycker nog faktiskt att den är bättre än originalet. men älskar, älskar, älskar denna videon när annie lennox klätt ut sig till en kille under ett liveframträdande.

marilyn manson sweet dreams youtube
eurythmics - sweet dreams youtube / spotify


gary jules - mad world (tears for fears)
har älskat denna covern sen första gången jag hörde den på mtv eller ztv. men sen är den med som soundtrack till världens bästa film donnie darko också. fyfan vad bra! orginalet är mycket gladare och poppigare men jag gillar den versionen också. speciellt när trummorna kommer in i refrängen! mm!

gary jules - mad world youtube
tears for fears - mad world youtube / spotify


björk - it's oh, so quiet (betty hutton)
jättemånga som tror att denna låten är skriven av björk. den känns ju väldigt björkig men det är en gammal 50tals låt av betty hutton. jag gillar dock björks version mycket, mycket, mycket mer.

björk - it's oh so quiet youtube / spotify
betty hutton - it's oh so quiet youtube / spotify


placebo - running up that hill (kate bush)
hatade denna covern förut. tyckte de var det drygaste jag hört någonsin. men ju mer jag lyssnar på den desto bättre blir den. kommer dock aaldrig att komma upp i kate bush nivå och även om låten är väldigt känsloladdad så känns den inte på samma sätt på kates. bra är den i alla fall!

placebo - running up that hill youtube / spotify
kate bush - running up that hill youtube


rufus wainwright - across the universe(the beatles)
beatles låtar är riktigt svåra att göra covers på. michael jacksson har försökt, aerosmith också men inget slår orginalet. rufus wainwright har dock gjort en rättvis cover på across the universe.

rufus wainright - across the universe youtube
the beatles - across the universe youtube


sparklehouse (ft. thom yorke)
- wish you were here (pink floyd)

pink floyd ska man också akta sig när det gäller att göra covers men allt som thom yorke är inblandad i brukar sluta bra. inte i närheten av orginalet men ändå jävligt bra för att vara cover på pink floyd.

sparklehouse (ft. thom yorke) - wish you were here youtube / spotify
pink floyd - wish you were here youtube


sufjan stevens - you are the blood (castanets)
trodde aaaaaaldrig att sufjan stevens skulle kunna göra något sånt här. för mig är han en typiskt songwriterkille med sitt piano och som skriver låtar om städer. denna covern är... SICK!!! helt galen. 10 minuter lång men värd att lyssnas på.

sufjan stevens - you are the blood youtube / spotify
castanets - you are the blood youtube


ann wilson - goodbye blue sky (pink floyd)
en till pink floydcover. var väldigt tveksam till denna eftersom goodbye blue sky är en av mina favoritlåtar med pink floyd. meeeen, jag gillar den! den har inte samma mörka/dystra känsla som orginalet dock men den är ändå uppbyggd på ett snyggt sätt.

ann wilson - goodbye blue sky youtube / spotify
pink floyd - goodbye blue sky youtube


josé gonzalez - heartbeats (the knife)
alla har väl sett reklamen med de små bollarna som studsar? haha! gillade den inte riktigt i början men nu är den faktiskt väldigt bra. väldigt chill!

josé gonzalez - heartbeats youtube / spotify
the knife - heartbeats youtube / spotify


alex cornell - walking on a dream(empire of the sun)
tack vare redial remix på denna låten så har jag börjat hata orinalet. tycker den låter skittråkig i jämförelse med remixen. kom över denna covern igår tror jag och tycker att den är så himla mysig!

alex cornell - waking on a dream länk
empire of the sun - waking on a dream youtube / spotify

060310

När jag var yngre lyssnade jag flitigt på marilyn manson, slipknot, cradle of filth och nightwish. Måste skydda mig snabbt här innan det blir förutfattade meningar. På den tiden var det inte normalt att se någon gå runt med nitar och färgat hår i olika färger. Nu däremot är det nästan inte normalt att se normal ut. Det är skillnaden. Alltså, att jag lyssnade på den musiken var skitläskigt för andra och jag var teh satanist of the world. Ungefär.

Jag tyckte såklart att det var skitroligt att spela de värsta låtarna för folk blev seriöst skitäcklade och undrade hur fan jag kunde lyssna på något sånt äckligt, obehagligt och konstigt skit. Haha! Hur som helst, saken är den att jag fortfarande tycker att det är skitkul att spela upp låtar som folk tycker är konstiga. Dock är det svårt att hitta sån musik som inte tillhör hårdrock/metalgenrerna. Men här är några låtar skrämmer slag på vissa människor.

VARNING: När jag skriver sådär syftar jag såklart på folk som lyssnar på den musik som går på radio. Är du lite mer begåvad än så så är dessa låtarna mer mysiga att lyssna på än vad dem är konstiga. Eh, förutom den sista.


Tryck för större bild.

5. IAMX - Bring me back a dog. Spotify / Youtube
En av mina favoritlåtar med IAMX men inte direkt den bästa låten att använda när man ska indrodicera folk för musiken. De tittar mest konstigt på en då har jag märkt.

4. Björk - An echo, a stain. Spotify / Youtube
Björk har spårat ut liite de senaste skivorna. Känns lite som att hon försöker göra sig så knäpp som möjligt vilket hon verkligen inte behöver eftersom hon redan är så orginell som hon är. Tråkigt. An echo, a stain är hur som helst en av hennes mest... fan vad jag hatar svenska... jag citerar lite folk på engelska istället:
"haunting.. but in a good way", "This song is chilling and haunting", "this is creepy. creepily amazing.", "Terrifying is a good word to describe it"

3. Soap&Skin - Sleep
Spotify / Youtube
Anja Plaschg kör stenhårt på att ha en mörk och läskig image. Tycker dock hon lyckas väldigt bra med tanke på hur många artister det finns som försöker vara läskiga men istället blir riktigt fåniga. När jag såg henne live i marmorkyrkan i Danmark skrev jag såhär: Det var som att släppa in satan i guds hus. Typ så är hennes musik. Supermysigt.

2. Kate Bush - Waking the witch Youtube
Älskar när folk går runt och tror att Kate Bush bara sjunger poplåtar med sin pipiga röst. Då kan man ge dem en riktigt käftsmäll med denna låten som visar hur jävla cp hon är. Denna låten skrämde livet ur mig första gången jag hörde den och jag klarade inte av att lyssna på den när jag var ensam och det var mörkt. Nu älskar jag den. En av de mäktigaste låtarna som gjorts någonsin.

1. Aphex Twin & Chris Cunningham - Rubber Johnny Youtube
En del av Alpex Twins musik är riktigt obehaglig. Lyssna på denna "låten" på hög volym när det är mörkt, eh. Usch. Det är dock inte det värsta. Chris Cunningham har gjort videor till bland annat Björk, Portishead, The Horrors och just Aphex Twin. Han är... jävligt orginell. Något av det äckligaste jag har sett i hela mitt liv är Rubber Johnny. Där Chris Cunningham har gjort en video till Aphex Twins musik. Fyfan, jag har aldrig klarat av att se hela den videon - kommer aldrig klara det i heller. Det är det värsta jag har sett i hela mitt liv. Tryck endast på youtubelänken om du vill förstöra ditt liv, typ.

iamamiwhoami


Finns det någon som missat dessa videorna? Jag tycker de är sjuuukt spännande men det börjar väl bli lite tjatigt nu. Känns som att det inte riktigt kommer att leva upp till all hysteri sen när man väl får reda på vem det är som ligger bakom allt.

Det finns i alla fall massor med spekulationer om att de skulle vara Goldfrapp, The knife, Lykke Li, Fever Ray, Aphex twin, MGMT, Lady Gaga eller Christina Aguilera. Om jag måste välja någon av dem så hoppas och tror jag på att det är Christina Aguilera. Om det skulle vara The Knife eller något band man kan förvänta sig något sånt här av skulle de bara kännas platt och tråkigt. Hur häftigt hade det inte varit om det varit Christina Aguilera? Hon skulle ju knäckt Gaga!

Del 2. 9.1.13.669321018
Del 3. 9.20.19.13.5.723378
Del 4. 13.1.14.4.18.1.7.15.18.1.1110
Del 5. 15.6.6.9.3.9.14.1.18.21.13.56155

Pink Floyd - High Hopes

Okej nu har jag spelat in när jag spelar piano...

Var snälla och ha i åtanke att jag bara har kunnat låten i typ ett dygn, att jag faktiskt inte kan noter och måste lyssna av och därför är inte allt helt 100% korrekt. Och eh, där är några glapp i låten som hörs ganska tydligt men allt som man klarar felfritt egentligen går ganska mycket åt helvete när man väl börjar filma in så jag fick ta om någongång. Har försökt klippa ihop det så det låter hyffsat i alla fall och nu ska jag sluta med alla ursäkter (åtsmintone känns de bättre för mig, haha!) men ja

ENJOY
Pink Floyd - High Hopes



2000-2009 Bästa skivorna del 3

Ok nu ska jag göra sista delen i min "årtiondets bästa skivor"-lista. Här finns del 1, och del 2. Är bara detta årets skivor kvar men det har kommit en hel del bra skivor och jag har nog aldrig haft så stor koll på skivsläpp som detta året! Har säkert missat någon, precis som jag gjort dem på dem andra men inte så jäkla lätt att leta upp allt bara sådär, haha!

Här är 2009s bästa skivor!


IAMX - Kingdom of welcome addiction
Bästa låten: Kingdom of welcome addiction
Svagaste låten: Think of england


Fischerspooner - Entertainment
Bästa låten: Infidels on the world unite
Svagaste låten: We are electric


Dúné - Enter metropolis
Bästa låten: Heat
Svagaste låten: Heiress of valentina


Bat for lashes - Two suns
Bästa låten: Glass
Svagaste låten: Sleep alone


Tori Amos - Abnormally attracted to sin
Bästa låten: Abnormally attracted to sin/Give
Svagaste låten: 500 miles


Fever Ray - Fever ray
Bästa låten: Seven/When I grow up
Svagaste låten: Dry and dusty


Imogen Heap - Ellipse
Bästa låten: 2-1
Svagaste låten: Earth


Jamie T - Kings & queens
Bästa låten: Sticks 'n' stones
Svagaste låten: Hocus pocus


Jónsi & Alex - Riceboy sleeps
Bästa låten: Går inte
Svagaste låten: Går inte


Kent - Röd
Bästa låten: Vals för satan (din vän pessimisten)
Svagaste låten: Ensamheten


Soap&Skin - Lovetune for vacuum
Bästa låten: Sleep/Turbine womb
Svagaste låten: Brothers of sleep

Andra skivor som är värda att nämnas är: patrick wolf  - the bacherlor / the dead weather - horehound / regina spektor - far / john frusciante - the empyrean / florence + the machine - lungs / pet shop boys - yes / jj - jj n° 2 / polly scattergood - polly scattergood / mew - o more stories are told today i'm sorry they washed away no more stories the world is grey i'm tired let's wash away. / lars winnerbäck - tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen

2000-2009 Bästa skivorna del 2

Tänkte fortsätta att lista de bästa skivorna detta årtiondet. Del 1 finns här och är från år 2000-2004. Nu kör vi 2005-2008 sen tar jag 2009 när året är slut! Om albumet finns på spotify så går det att trycka på bilden för att komma till skivan. Har jag missat nån?

År 2005


Sigur Rós - Takk
Bästa låten: Sæglópur/Hoppípolla
Svagaste låten: Takk...


Kate Bush - Aerial
Bästa låten: Sunset
Svagaste låten: Aerial tal


Kent - Du och jag döden
Bästa låten: Mannen i den vita hatten (16 år senare)
Svagaste låten: Du är ånga


Bloc Party - Silent alarm
Bästa låten: Like eating glass/Price of gas
Svagaste låten: Little thoughts


Fischerspooner - Odyssey
Bästa låten: Cloud/A kick in the teeth
Svagaste låten: All we are


Fall out boy - From under the cork tree
Bästa låten: I've got a dark alley and a bad idea that says you should shut your mouth
Svagaste låten: Our lawyer made us change the name of this song so we wouldnt get sued


Miyavi - Miyavizm
Bästa låten: Papa Mama ~Nozomarenu Baby~
Svagaste låten: Sukkyanen Myv ~Myv Man Koshiki Oenka~ (Zenpen)


Dir en grey - Withering to death
Bästa låten: Kodoku ni shisu, yueni kodoku/Dead tree
Svagaste låten: Garbage

Andra skivor som är värda att nämnas:
imogen heap - speak for yourself / lcd soundsystem - lcs soundsystem / bright eyes - i'm wide awake in the morning / john frusicante - curtains / sufjan stevens - illionis

År 2006



Thom Yorke - The eraser
Bästa låten: Harrowdown hill
Svagaste låten: Skip divided


Ellen Allien & Apparat - Orchestra of bubbles
Bästa låten: Do not break
Svagaste låten: Jet


IAMX - The alternative
Bästa låten: Spit it out
Svagaste låten: The negative sex


Jason Mraz - MR. A-Z
Bästa låten: Song for a friend
Svagaste låten: Clockwatching


David & the Citizens - Stop the tape! Stop the tape!
Bästa låten: Stop the tape! Stop the tape!/48h
Svagaste låten: A hearth & a hand & the love for a band


Arctic Monkeys - Whatever people say i am, thats what im not
Bästa låten: From the ritz to the rubble
Svagaste låten: The view from the afternoon

Andra skivor som är värda att nämnas:
miyavi - myv-pops / emilie autumn - opheliac / under byen - samme stof som stof / hot chip - the warning / regina spektor - begn to hope / bat for lashes - fur and gold / mogwai - mr. beast / beirut - gulag orkestar / the knife - silent shout.

År 2007


Klaxons - Myths of the near future
Bästa låten: Isle of her/Atlantis to interzone
Svagaste låten: For horsemen of 2012


Dúné - We are in there you are out there
Bästa låten: Jack beats Jim leads
Svagaste låten: Repeat it


Fall out boy - Infinity on high
Bästa låten: I've got all this ringing in my ears but none on my fingers
Svagaste låten: The carpet tunnel of love


Jamie T - Panic prevention
Bästa låten: Alicia Quays/Sheila
Svagaste låten: So lonely is the ballad


Fair to Midland - Fables from a mayfly: what I tell you three times is true
Bästa låten: The wolf descends upon the Spanish Sahara
Svagaste låten: Say when


The Kissaway trail - The kissaway trail
Bästa låten: La la song/Eloquence and elixir
Svagaste låten: Tracy


Kent - Tillbaka till samtiden
Bästa låten: Vy från ett luftslott/Vid din sida
Svagaste låten: Sömnen

Andra skivor som är värda att nämnas är:
lars winnerbäck - daugava / hellogoodbye - zombies! aliens! vampires! dinosaurs! / tori amos - american doll poose / digitalism - idealism / patrick wolf - the magic position / sweeney todd (soundtrack) / daft punk - alive 2007 / radiohead - in rainbows.

År 2008


Portishead - Third
Bästa låten: Threads
Svagaste låten: Nylon smile


Detektivbyrån - Wermland
Bästa låten: Om du möter varg/Life/Universe
Svagaste låten: Camping


Jason Mraz - We sing, we dance, we steal things
Bästa låten: The dynamo of volition
Svagaste låten: I'm yours


MGMT - Oracular spectacular
Bästa låten: Electric feel/The youth
Svagaste låten: 4th dimensional transition


Fall out boy - Folie à deux
Bästa låten: 27
Svagaste låten: What a catch, Donnie


Sigur Rós - Með suð í eyrum við spilum endalaust
Bästa låten: Ára bátur
Svagaste låten: Straumnes


Fleet foxes - Fleet foxes
Bästa låten: White winter hymnal/Ragged wood
Svagaste låten: Heard them stirring

Andra skivor som är värda att nämnas är:
okkervil river- the stans ins / department of eagles - in ear park / yann tiersen - tabarly / crystal castles - crystal castles

2000-2009 Bästa skivorna del 1

Snart är året slut och så blir det ett nytt årtioende! Jag har spekulerat med några om vad för musik som kommer bli den typiska 2010talets musik. Det har ju skiftat varje årtionde så det lär väl göra det nu med. Jag tror det blir sjukt mycket elektro. Skitmånga band har börjat gå åt de hållet och när jag slog på MTV för någon dag sen var det knappt någon negerdunkmusik alls. Jag blir sjukt nöjd om det blir mycket elektroniskt! De gillar jag.

Vad har varit bäst på 2000talet? Här är vad jag tycker, del 1 från 2000-2004.
(Blir för mycket med alla på en gång) Klicka på skivomslaget för att lyssna på skivan.

År 2000


Bright Eyes - Fever and mirrors
Bästa låten: Haligh, haligh, a lie, haligh
Svagaste låten: When the curious girl realizes she is under glass


Nightwish - Wishmaster
Bästa låten: Dead boy's poem/Deep silent complete
Svagaste låten: The kinslayer


Björk - Selmasongs
Bästa låten: New world
Svagaste låten: In the musicals


Marilyn Manson - Holy wood (In the Shadow of the Valley of Death)
Bästa låten: Target Audience (Narcissus Narcosis)/The Nobodies
Svagaste låten: King kill 33


A perfect circle - Mer de noms
Bästa låten: Orestes
Svagaste låten: Over

Andra skivor som är värda att nämnas är:
pj harvey - stories from the city, stories fro mthe sea / múm - yesterday was dramatic / air - the virgin suicides / the cure - bloodflowers / within temptation - mother earth / sarah brightman - la luna / Malice Mizer - (Bara no Seido).

År 2001


Björk - Vespertine
Bästa låten: Aurora
Svagaste låten: Frosti (haha)


Daft Punk - Discovery
Bästa låten: Harder, better, faster, stronger/Face to face
Svagaste låten: Crescendolls



Rufus Wainwright - Poses

Bästa låten: Cigarettes and chocolate milk (reprise)/Poses
Svagaste låten: Cigarettes and chocolate milk


Fischerspooner - #1
Bästa låten: Sweetness/Emerge
Svagaste låten: !@*$%#

Andra skivor som är värda att nämnas är:
yann tiersen - amélie / hedwig & the angry inch (soundtrack) / rammstein - mutter / dolly parton - little sparrow

År 2002


Sigur rós - ( )
Bästa låten: Går verkligen inte att välja
Svagaste låten: Går verkligen inte att välja


Kent - Vapen och ammunition
Bästa låten: Socker
Svagaste låten: Elite


Sneaker Pimps - Bloodsport
Bästa låten: Bloodsport/Think harder
Svagaste låten: The fuel


Miyavi - Gagaku
Bästa låten: Dear from xxx
Svagaste låten: Gariben rock


Nightwish - Century child
Bästa låten: Beauty of the beast
Svagaste låten: Dead to the world

Andra skivor som är värda att nämnas är:
bright eyes - lifted or the story is in the soil, keep your ear to the ground / under byen - det er mig der holder træerne sammen / donnie darko (soundtrack) / t.a.t.u - 200 km/hr in the wrong lane / logh - every time a bell rings, an angel gets his wings / the ark - in lust we trust / hot hot heat - make up the breakdown

År 2003

The Knife - Deep cuts
Bästa låten: Pass this on/Rock classics
Svagaste låten: Handy man


Ellen Allien - Berlinette
Bästa låten: Wish
Svagaste låten: Secret


Lars Winnerbäck - Söndermarken
Bästa låten: Dunkla rum/Timglas
Svagaste låten:
Min älskling har ett hjärta av snö


Dir en grey - Vulgar
Bästa låten: RED...em
Svagaste låten: Obscure


Jason Mraz - Waiting for my rocket to come
Bästa låten: Tonight, not again
Svagaste låten: Sleep all day


David & The Citizens - Until the sadness is gone
Bästa låten: New direction/Graycoated morning
Svagaste låten: On all american winds


Marilyn Manson - Golden age of grotesque
Bästa låten: Golden age of grotesque
Svagaste låten: Para-noir


Miyavi - Galyuu
Bästa låten: Requiem/Ashita, tenki ni naare
Svagaste låten: Instrumentallåtarna

År 2004


IAMX - Kiss and swallow
Bästa låten: Mercy/Missile
Svagaste låten: You stick it in me


Björk - Medúlla
Bästa låten: Vokúro
Svagaste låten: Submarine


Lars Winnerbäck - Vatten under broarna
Bästa låten: Elegi
Svagaste låten: Hon kom från främmande vidder


Promoe - Long distance runner
Bästa låten: Fit you haffe fit
Svagaste låten: In the jungle

Andra skivor som är värda att nämnas är: jean michel-jarre - aero / the futureheads - the futureheads / keane - hopes and fears / morrissey - you are the quarry / nightwish - once

Mitt år i musikväg

Årets bästa grupp:

Vad menas med årets grupp? Ett band som varit aktivt i år som är bra eller bara ett band som jag tyckt om väldigt mycket under året? Om det är de sistnämnda så är valet enkelt, Sneaker Pimps, helt klart. Skulle jag valt ett band som varit aktiva i år skulle jag valt Fischerspooner.

Årets bästa kvinnliga soloartist:

Kate Bush. Finns inga andra alternativ. Hur mycket musik jag än hör och hur fantastiskt jag tycker de låter så är det så långt ifrån så magiskt som Kate Bush musik. Allt bara bleknar i jämförelse.

Årets bästa manliga solo artist:

IAMX. Vet dock inte riktigt om IAMX räknas som solo mer? Är ju trots allt ett litet band nu men för mig känns ändå IAMX som Chris Corners soloprojekt. Annars väljer jag helt enkelt bara Chris Corner. Han har ju faktiskt gjort fantastiskt fin musik till filmen Les chevaliers du ciel.

Årets bästa låt:

Att välja en låt är ju bara sjukt. Hur kan man?
Tryck på bilden för att komma till en samling på spotify.

Årets nya upptäckter:



Hej kollage. (Tryck för större bild) Har varit ett riktigt musikår för min del. Har letat i alla gömmor efter ny och spännande musik. Från vänster rad 1: Daft punk, IAMX, Imogen heap, Portishead, Soap&Skin, Thom Yorke, Sneaker Pimps, Sigur Rós & MGMT. (Såklart många fler) Vissa band har jag såklart känt till sen tidigare men i år har de växt för mig.

Årets bästa video:


IAMX - My secret friend. Chris Corner har alltid sjukt snygga videor till sina låtar.



Sen är denna videon ungefär 10 år gammal men vafan?
Grym är den. Daft Punk - Around the world.

Årets konsert:






Har nog alltid kunnat välja ut en årets konsert alla andra år men i år... helt omöjligt. Jag fattar inte hur jag har kunnat pricka in alla de bästa spelningarna under ett och samma år. Har kanske inte varit på så många men jag har verkligen valt konserter med omsorg.

110509: Jean-Michel Jarre @ Malmö
190509: IAMX @ Köpenhamn
210909: Tori Amos @ Oslo
231009: Soap&Skin @ Köpenhamn
091209: Detektivbyrån @ Lund


RSS 2.0