Róisín Murphy


Dagens låt: Róisín Murphy - Primitive / Youtube

Har seriöst i nästan två år försökt att gilla Róisín Murphy. Har kollat på hennes musikvideor och tyckt om hennes stil, men aldrig fastnat för musiken - förrän nu. Har blivit frälst av låtar som Overpowered, Let me know, You know me better och min absoluta favorit just nu, Primitive.

HULTSFRED SLÄNGER IN HANDDUKEN!


Senast idag var jag inne på Hultsfredsfestivalens hemsida och kollade vad endagsbiljetterna kostade. Och nu någon timme senare så står det på deras hemsida att de lägger ner festivalen. Liksom, wait... what? Biljettförsäljningen har inte gått så bra de senaste åren, men så dåligt att de är tvungna att lägga ner hela festivalen trodde jag inte. Synd, för jag har aldrig varit där - och lär ju aldrig vara där i heller. Tråkigt!


Parantes


Kents nya skiva En plats i solen går att lyssna på i spotify nu! Lyssna, lyssna!

SpotifylistaHar på den senaste tiden mest lyssnat på gammal nostalgimusik och letat efter ny fin musik! (Nytt för mig alltså) Har hittat en hel del bra band och artister så därför har jag satt ihop en liten spotifyplaylist med några favoriter!

Tryck på bilden för att komma till listan.

En plats i solen


Idag har Kents nya skiva släppts digitalt på deras hemsida. Vill man ha den i cdformat får man vänta till den 30 juni vilket är det offieciella releasedatumet. Skivan kommer att släppas på vinyl också, vilket jag hellre vill ha, och de kan man förhandboka redan nu på bengans för 199-209kr + frakt!

Vet inte riktigt vad jag tycker om att det kommer ett nytt album nu. När hann dem egentligen med att göra det? Har de inte turnérat som fan sen de släppte Röd? Haha, helt sjukt! Men, men, skivan är säkert bra. Blir nästan lite sugen på att kanske se Kent på Arvikafestivalen ändå. Synd att de krockar med Ellen Allien...

Spelschema för ArvikaNu har de släppt spelschema för Arvikafestivalen. Kolla alla dagarna här. Jag är ändå ganska nöjd. Inte såå mycket som krockade ändå. Det enda som stör mig lite är att The Tweleves spelar innan IAMX på ett annat ställe och jag vill gärna vara på plats lite tidigare så jag får en bra plats. Så det blir nog inget The Twelves för mig, jag som såg mest fram emot IAMX och dem. Men, men!1

Detta hoppas jag på i alla fall.
Kommer säkert skita i något när jag väl är där. Men ändå

Torsdag:
Yeasayer
Anna Von Hausswolff
Four tet
Regina Spektor
Ellen Allien


Måste välja bort:
Johnossi
Robyn
Kent


Fredag:

Owl Vision
Familjen
IAMX
Boy 8-bit


Måste välja bort:

The Twelves
Miike Snow
VNV Nation


Lördag:

Alice in Videoland
Combichrist
Page


Måste välja bort:

Donkeyboy

Musikvideor del 2

För ett tag sen gjorde jag en lista med 5 av mina favoritmusikvideor. När jag höll på att göra listan så kom jag dock på fler videor som jag bara inte kunde utelämna. Så här kommer en del 2! Här är del 1.


IAMX - My secret friend
Så himla mysigt att jag kan ta upp Chris Corner mer än en gång. I förra inlägget tog jag upp videon "Sick" från hans förra band Sneaker Pimps. Men den är tråkigt nog, en av få bra videor med Sneaker Pimps. Jäkla skillnad om man jämför med IAMX. Chris Corner regisserar sina egna musikvideor och de blir helt sjukt fina. My secret friend är nog min absoluta favorit. Men Spit it out är värd att kolla upp också. Tack vare den videon/låten så började jag gilla IAMX. Så den är ... bäst.


Daft Punk - Arounde the world
Denna musikvideon måste vara något av det bästa inom alla kategorier? Så sjukt enkel och så blir det så bra. Det jag älskar mest är att de dansar till det instrumentala och inte till sången som väldigt många gör. (Okej inte för att det finns så mycket sång i låten, men tror ni fattar poängen) Såhär gör Kate Bush också och det är en av tusentals saker som gör henne unik. Mer sånt. Tycker även de är sjukt coolt att en så "enformig" låt aldrig kan bli tråkig. Den är ju alltid bra? Sjukt.


MGMT - Electric feel
Fattar inte hur man inte kan tycka om MGMT efter att ha sett denna videon. ALla hypar alla andra videor och låtar som kids och time to pretend. Men denna? Den äger ju dem? Fattar inte.


Marina & the Diamonds - I am not a robot
Denna videon fick mig att gilla Marina & the diamonds. Att den är så enkel är det som gör den så bra. Förstår inte varför de gjort en ny version? Den andra är ju skittråkig i jämförelse.


Björk - Unravel
Tycker om väldigt många av Björks musikvideor. Men gillar ändå denna mest! Ibland stämmer verkligen less is more in. Som här. Ibland känns det som att Björk försöker lite för mycket. Åtminstone när det kommer till de senare skivorna. Här gillar jag Björk som mest.

Skinny Puppy till Malmö


Skinny Puppy kommer till Skåne för första gången sen 1988! De spelar på KB i Malmö den 6 augusti och biljetter finns att köpa här. Passa på, det lär bli ett sällsynt tillfälle att få se dem. Sen verkar deras liveshower vara rätt mäktiga. Tycker att de är både fascinerande och häftiga, samtidigt som de verkar sjukt obehagliga. Hoppas de gör något kul i Malmö.

Mina favoritlåtar med Skinny Puppy för tillfället:

Worlock
DaddyuWarbash
Pro-Test

Ellen Allien till Arvika


Seriöst. Nu står det på arvikas hemsida att Ellen Allien kommer dit. Blir den festivalen bara bättre och bättre? Får nästan panik över att det kommer så mycket bra. Det kommer innebära att säkert jättemånga jag vill se krockar med varandra. Om det inte fanns anledning att åka dit innan så finns det ju en anledning nu!

RSS 2.0