Lite fler tankar kring twilight

Läste ut den tredje twilightboken för någon vecka sen och tänkte nu spy galla över den...

Om du inte läst tredje/fjärde boken
och inte vill bli spoilad så läs inte detta.

Näe, ärligt. Får faktiskt medge att den var bättre än de två första böckerna... Eller ja, de 50 sista sidorna. Dock besviken på att ingen jävel dör någongång?! De kan ha ett stort jävla vampyrkrig men ingen dör? Edward är psyko som låser in och kidnappar Bella och Jacob är typ världens självgodaste männi..eh... dju... äckel typ? Bella är som vanligt jävligt dryg och grinig. Sen blir jag bara äcklad av hela denna "vi ska gifta oss"-grejen. Ska de skaffa barn i fjärde boken sen? ÖE? FÖRFAN?

Slut på spoilers
Nä jag tycker såhär. I sista filmen ska detta hända:
1. Voldemort dyker upp och dödar alla.
2. Edward och Jacob skiter i Bella och blir tillsammans istället (jag hade blivit twilightfan)
3. Edward ska göra Bella till vampyr men råkar döda henne. De har fest sen.
4. Bella ska föda en vampyrunge men de visar sig vara en varulv.... OH SNAP
5. ... Edward och Jacob blir tillsammans? Eller har jag skrivit de?

BTW, Robert Pattinson ska tydligen spela bög i någon film?
Little Ashes? Åh gud finns kanske hopp om honom ändå, hahaha!


Kate

Fick denna kommentaren av Patrik på katen-i-vasken-inlägget "Hahaha, vasken nu också?" och kunde inte låta bli att leta upp lite bilder på alla konstiga ställen Katen valt att sova på under sitt liv.

När hon var liten skulle hon sova här. Förstår inte på vilket sätt eller hur det skulle vara skönt överhuvudtaget. (gud vad söt hon var när hon var liten. ååh dör lite inombords)

Men man blir ju större och får inte riktigt plats längre (även om hon kämpade tappert med att verkligen TRYCKA in sig bakom skärmen.) Men tillsist nöjde hon sig med att ligga såhär:

Jag blev lite irriterad dock eftersom hon ofta låg över tangenterna och jag inte kunde skriva. Tillsist fick hon hitta ett nytt ställe.Jag letade upp en kattransportgrej och stoppade in en kudde. Konstigt nog accepterade hon läget. (Ni fattar inte hur många gånger jag gjort upp massa fina MJUUUKA ställen till henne men ändå lägger hon sig på alla hårda, konstiga ställen)
Men som sagt... man växer ju. Dags att hitta något nytt.Skärmen funkade ju innan, datorn borde ju funka lika bra...


Men varför ligga på datorn när man kan ligga på alla mina vinylskivor?:@
Sen blev de väl för trångt där också och hon började sikta på lite större ställen.

Men det är ju inte lika kul som att trycka in sig på något ställe. Typ som i min garderob och skita ner alla mina kläder.Ju större och äldre hon blivit desto mindre fantasi har hon. Men hon jobbar på det. Kattlådan är ju ett bra ställe att sova på. Lägg matskålen bredvid henne så behöver hon aldrig någonsin resa på sig igen.Och nu vasken. Anledningen till det är dock mest att hon ligger och väntar där tills någon kommer in i toaletten och kan sätta på kranen till henne så att hon kan få friskt kallt vatten. Vatten i en skål duger ju inte. Bitch.
It's Katen calling

Okej verkar ju inte fungera att göra inlägg? Bara test nu...
Katen says hellouppdatering:
nemen nuuuuuuuuuuuu funkar det. Katen kan få ligga kvar där.

Utbränd! Fast de är kallt ute...

Här är det visst nån som varit väldigt aktiv. HEH jag har ju så mycket att göra så jag hinner knappt med. Sovit och så! Lite utbränd p.g.a att jag var tvungen att åka till mordor i måndes (första dagen sen vi fick jullov... jag tog ungefär 10 dagar extra lov... ehe) Så efter tre dagar i mordor denna veckan så känner jag mig väldigt utmattad!

...Eller så har jag helt enkelt inget kul att skriva om, välj själv.
Finns det nån som har koll på bra youtubekanaler? Jag känner att jag börjar bli lite desperat (heter de ens kanaler?) men är sämst på att hitta några som är bra. Om nån vet så tipsaaa!

Här är mina favoriter.
mysteryguitarman


ijustine


JckSparrow (the hillywood show)


Thejokersblogs


klaatu42

Hann ta kort sen blev de svart


Heaven is inside you


Bästa som finns är när man tvingas gå upp runt sex bara för att hinna med bussen som går tio över sju, men cyklar lite för tidigt och får stå och vänta i 14 minusgrader i ungefär tio minuter. NJAE kanske inte det bästa som finns när jag tänker efter.


Däremot känns det helt okej när man väl sitter på bussen, trycker på shuffle på iphonen och får upp typ världens mest fantastiska låt. Älskar att lyssna på sånahär låtar när det är kallt och mörkt. Vissa låtar går bara inte att spela när det är sol eller tvärtom. Eller är jag cp? Får dessutom jättefina Edward Scissorhandsvibbar av låten! Mmmysig.


Fever Ray

Tittade inte på P3 guld när det sändes, känns som att det jämt händer samma saker där som på grammisgalorna osv, samma artister som vinner priser varje år yadayda. Men efteråt har jag kommit över detta klippet när Karin Dreijer från Fever Ray vann pris för årets dans (va? vadå årets dans? konstigt) och ska ha sitt tacktal. Är ju inte helt 100 på att det verkligen är Karin under masken, förvånar mig inte om det inte är så, men hur som helst tycker jag att det är helt fantastiskt.


Stört

Bara jag som inte blir pigg av att dricka kaffe utan snarare SKITTRÖTT?

I hate when you're trying to make a speech and...

Alltså vissa facebookgrupper är typ det bästa som finns? Inget liv frågetecken? Men hur kan man INTE älska dessa? Den sista är helt fantastisk. Gå in på den och läs alla citat säger jag bara. HAHAHAHA! SJUKASTE!Dance en france

Har nog underskattat Fischerspooners senaste skiva rätt mycket. Jag tycker SÅÅÅ mycket om de två första skivorna och den senaste låter väldigt olikt dem två. Väldigt mycket text och sång. Det jag har tyckt varit så bra med dem tidigare är att de experimenterar så sjukt mycket med själva musiken och lägger mindre fokus på sång så när jag hört den nyaste skivan har jag mest känt "meh." Men nu börjar de små detaljerna i musiken dyka upp och skivan börjar bli grymme!


MMM denna låten, riktigt högt i hörlurar tex. NOM NOM:
Fischerspooner - Dance en france


Pink Floyd - High Hopes på piano

Okej nu har jag spelat in när jag spelar piano...

Var snälla och ha i åtanke att jag bara har kunnat låten i typ ett dygn, att jag faktiskt inte kan noter och måste lyssna av och därför är inte allt helt 100% korrekt. Och eh, där är några glapp i låten som hörs ganska tydligt men allt som man klarar felfritt egentligen går ganska mycket åt helvete när man väl börjar filma in så jag fick ta om någongång. Har försökt klippa ihop det så det låter hyffsat i alla fall och nu ska jag sluta med alla ursäkter (åtsmintone känns de bättre för mig, haha!) men ja

ENJOY
Pink Floyd - High Hopes
P1 tar priset

Klarade av att vara vaken till tio sen däckade jag i min säng. Mmmm och sov till två, det var najs! Jag har en sån supermysig app på min iphone som fungerar som en väckarklocka fast den mäter hur man sover och väcker en när man är som mest utvilad, hahaha! Funkar faktiskt jättebra, mäkta imponerad!

På tal om applikationer. Iförrgår kunde jag inte somna riktigt för att det var så tyst och både katterna var ute. Jobbigt. Så jag tänkte att jag kan ju lyssna på lite radio? Jag har the voice och SRapps! Började med...

The Voice, där var bara massa hiphop. Inte direkt najs att somna till.
Bytte till P3. Där var en tjej som ville att man skulle ringa in och berätta om när
man får skäll på jobbet. Eh... Ja.
Bytte till P2 eftersom det stod "musik och språkkanalen" åh mysigt ju? nä, klassisk
musik. Inget vidare att somna till.
Så sista chansen var då P1... Vad ska jag säga? Havsljud... Alltså, va?
HAVSLJUD?!??!?! VÅGOR???!

Värsta är att jag verkligen tänkte jamen jaha, då får jag väl lyssna på detta då. Inte okej.

Pink Floyd - High hopes

Okej nu är klockan snart halv sex och jag har inte lagt min än. Inte okej.
Varför blir man som mest kreativ när man borde sova? Har suttit sen tre nu och försökt lära mig High Hopes av Pink Floyd på piano genom att lyssna av låten. Skitstörigt att jag inte kan noter, måste snart ta tummer ur och lära mig det nångång, tänk så lätt allt hade varit. MEN NÄ nu ska man behöva bli skitförbannad och behöva dö innan det blir rätt. I alla fall, när jag lär mig den helt utan fel så kanske kanske jag filmar in och lägger upp här. Det är några som vill höra mig spela men jag är så jävla feg och vågar aldrig. WELL WELL KANSKE.

Nu har jag asont i mitt lillfinger, min rygg och i min högra pedalfot. ARGH DYING och så är jag inte ens trött. Kanske spela en halvtimme till och sen kolla på vakna med the voice? Lia bra.

Mmmmm en av världens bästa låtar

Du och jag gundeFrån expressen
Glad att jag inte är den enda som inte riktigt fattat vad som har hänt.
Var väl ett jävla tjat om Haiti liksom.

Oh you laddergoat, you so random.Haha detta är något av det roligaste jag sett
Oh you laddergoat, you so random.

Draft: Jan. 15, 2010

När jag var yngre lyssnade jag flitigt på marilyn manson, slipknot, cradle of filth och nightwish. Måste skydda mig snabbt här innan det blir förutfattade meningar. På den tiden var det inte normalt att se någon gå runt med nitar och färgat hår i olika färger. Nu däremot är det nästan inte normalt att se normal ut. Det är skillnaden. Alltså, att jag lyssnade på den musiken var skitläskigt för andra och jag var teh satanist of the world. Ungefär.

Jag tyckte såklart att det var skitroligt att spela de värsta låtarna för folk blev seriöst skitäcklade och undrade hur fan jag kunde lyssna på något sånt äckligt, obehagligt och konstigt skit. Haha! Hur som helst, saken är den att jag fortfarande tycker att det är skitkul att spela upp låtar som folk tycker är konstiga. Dock är det svårt att hitta sån musik som inte tillhör hårdrock/metalgenrerna. Men här är några låtar skrämmer slag på vissa människor.

VARNING: När jag skriver sådär syftar jag såklart på folk som lyssnar på den musik som går på radio. Är du lite mer begåvad än så så är dessa låtarna mer mysiga att lyssna på än vad dem är konstiga. Eh, förutom den sista.


Tryck för större bild.

5. IAMX - Bring me back a dog. Spotify / Youtube
En av mina favoritlåtar med IAMX men inte direkt den bästa låten att använda när man ska indrodicera folk för musiken. De tittar mest konstigt på en då har jag märkt.

4. Björk - An echo, a stain. Spotify / Youtube
Björk har spårat ut liite de senaste skivorna. Känns lite som att hon försöker göra sig så knäpp som möjligt vilket hon verkligen inte behöver eftersom hon redan är så orginell som hon är. Tråkigt. An echo, a stain är hur som helst en av hennes mest... fan vad jag hatar svenska... jag citerar lite folk på engelska istället:
"haunting.. but in a good way", "This song is chilling and haunting", "this is creepy. creepily amazing.", "Terrifying is a good word to describe it"

3. Soap&Skin - Sleep
Spotify / Youtube
Anja Plaschg kör stenhårt på att ha en mörk och läskig image. Tycker dock hon lyckas väldigt bra med tanke på hur många artister det finns som försöker vara läskiga men istället blir riktigt fåniga. När jag såg henne live i marmorkyrkan i Danmark skrev jag såhär: Det var som att släppa in satan i guds hus. Typ så är hennes musik. Supermysigt.

2. Kate Bush - Waking the witch Youtube
Älskar när folk går runt och tror att Kate Bush bara sjunger poplåtar med sin pipiga röst. Då kan man ge dem en riktigt käftsmäll med denna låten som visar hur jävla cp hon är. Denna låten skrämde livet ur mig första gången jag hörde den och jag klarade inte av att lyssna på den när jag var ensam och det var mörkt. Nu älskar jag den. En av de mäktigaste låtarna som gjorts någonsin.

1. Aphex Twin & Chris Cunningham - Rubber Johnny Youtube
En del av Alpex Twins musik är riktigt obehaglig. Lyssna på denna "låten" på hög volym när det är mörkt, eh. Usch. Det är dock inte det värsta. Chris Cunningham har gjort videor till bland annat Björk, Portishead, The Horrors och just Aphex Twin. Han är... jävligt orginell. Något av det äckligaste jag har sett i hela mitt liv är Rubber Johnny. Där Chris Cunningham har gjort en video till Aphex Twins musik. Fyfan, jag har aldrig klarat av att se hela den videon - kommer aldrig klara det i heller. Det är det värsta jag har sett i hela mitt liv. Tryck endast på youtubelänken om du vill förstöra ditt liv, typ.

Remix 2009

Jag är väldigt öppen när det gäller musik. Jag äter nästan allt och tycker att det finns något fint i varje genre. Såklart finns det vissa musikstilar jag gillar mer än andra. Jag tycker det är jättetråkigt med människor som enbart håller sig till en genre och hatar resten, samtidigt säger dem att de älskar musik över allt annat. Jag tycker det låter jävligt konstigt. Det är som att säga att man älskar alla människor på jorden men bara svenskar. EH? Går inte ihop. Titta untanför boxen! Varför nöja sig med en genre?

Den musik jag har svårast för är det som går på radio.
Men den här remixen på de 25 populäraste låtarna under 2009, GUD:

Twilight

Jag tycker inte om Twilightfilmerna som de flesta vet. Tvåan var mycket bättre än ettan men det är fortfarande ingen film som är jag är speciellt imponerad över. Jag stör mig som fan på Kristen Stewart som spelar Bella, varför ser hon så dryg ut? Varför ser hon så äcklad ut? Varför ser det ut som att hon har en pinne i röven?

"Läs böckerna då" säger folk då, med all rätt. Böckerna är ju till 80% alltid bättre än filmerna. Så nu har jag läst ut de två första böckerna i serien och detta är vad jag har kommit fram till:

Bella är sjukt egoistisk och bryr sig bara om sig själv. Hon är emo och gnäller om hur jobbigt hon har det hela tiden. Man kan hoppa fytio sidor och den enda man missar är lite gnäll. Jag mår dåligt av att läsa om folk som hela tiden tycker synd om sig själv och aldrig kan se något positivt. Bella kan jämföras med alla statusuppdatering på facebook där folk klagar på hur mycket deras liv suger. Som om jag bryr mig.

Vad är egentligen bra med böckerna?
Alla säger att det är så mycket fantasi, att de inte fattar hur författaren kommer på alla saker. Vadå alla saker? Att vampyrer glittrar i solen? Är det fantasi? Jag tycker att boken är fylld med klyschor och 90% av allt är förutsägbart. Vill ni ha fantasi, läs Harry Potter. Där har ni fantasi.

OM man bara ser boken som en fånig kärlekshistoria i samma anda som Romeo och Julia. Det vill säga väldigt klyschig och fylld med overkliga kärleksförklaringar. Ok. Då är det helt okej. Men att folk seriöst kommer och säger att detta är de bästa dem läst. Då undrar jag om ni överhuvudtaget läst något i era liv.

HÄR DÄREMOT har vi något som är förjävla roligt:

- you're like a drug to me, like my own personal brand of heroin
- oh my god, are you twelve?

Daft Punk x 5

Kolla vad jag har fått hem! 4 Daft Punk skivor i två små söta lådor och interstella 5555

Casey Spooner

BTW, Casey Spooner (ena halvan av Fischerspooner alltså) har gjort en låt som går att ladda ner gratis här. Väldigt ovant om man är van vid Fischerspooners sound, denna är väldigt annorlunda men ändå en riktigt bra låt. Verkar som att det blir en soloskiva senare, superfint!

Fischerspooner

Om det finns något band, eller snarare duo som är underskattad så är det Fischerspooner. Inte en jävel som jag känner (som jag inte känner via internet ofc) vet vem dem är. Hur kan folk missa något av de bästa inom electroclash/electropopgenren?

asdasdasdasdasdasdasdasdasdasdsadadsadsdasdadsdadssdsadassaSpotify


Idaft

Hehe hittade bästa applikationen till min iphone


Bästa gruppen på FB


Aug-Okt 09

Fortsätter med del 3 av min årssume, här är del 1 och del 2.

Augusti:

En hel sommar uppe i skogen gav en del konsekvenser. Detta är ett blogginlägg från den 7de aug:


Vet inte vad dåliga såpor gör med mig men jag blir väldigt känslosam, haha! Dock får jag ju säga att svenska paradise hotel suger i jämförelse med den danska. Pinsamt dålig planering och typ noll action. Så, nu har jag äntligen fått sagt det. Börja inte snacka om min konstiga svenska i inlägget, eh, "sitt rätt"? "bästa i världens"? Förstår inte i heller.
Nina och jag åkte till Helsingborg och träffade pappa, sandra, cóte, rodrigo och adam igen. Vi åt ute på bufé och när vi kom hem satt pappa, jag och nina mest ute på balkongen och pratade. Kul att träffa dem igen.- Åh vilket stort glas jag får
- Det är för du är så stor i käften


Jag fyllde år och fick se Harry Potter och halvblodsprinsen på bio för andra gången. Kan inte fira sin födelsedag på ett bättre sätt än att se Harry Potter.
Malmöfestivalen var det roligaste på hela året, helt klart. Men det går inte direkt att ha tråkigt när man är med Nicole och Fia. De är bäst, puss! Dessa band och artister hann jag i alla fall se:

Yann Tiersen
Bullet
Dead by April
The Sounds
Gang of four
Promoe
Christian Waltz


Vissa är jag mindre stolt över att ha sett, haha, men ändå! Vad gör man inte för sina vänner? Bäst av allt var vakten på bilden längst ner. Han var så jävla söt. Läs mer om malmöfestivalen här.

September:


Började läsa japanska i skolan. Hoppade dock av i december, haha! Fast jag har mina andledningar.


Började sjunga hos Annette och detta är verkligen det bästa valet jag gjort detta året. Annette har lärt mig sjukt mycket inte bara inom sång utan om annat också och jag är så sjukt tacksam för att hon hjälpt mig så mycket.


Blev besatt av Heath Ledger och Jokern. Som vanligt när jag blir besatt av något sitter jag och youtubar i timmar. Hittade The jokers blogs rätt snabbt och var fast. Detta är så sjukt klockrent så jag vet inte.
Åkte till Oslo för att se Tori Amos. Jag bodde hos Sheryl under tiden, jättetack för att jag fick det! Det var kul att träffa henne igen eftersom vi ses så sällan numera och Tori Amos var helt klart värd resan. Läs mer om resan eller konserten.

Sen hände det inte mer kul än att jag hamnade på psyk i fyra veckor... Hehe... Försöker hela tiden skämta om det men det är tydligen bara jag som tycker det är kul, well well!

Oktober:Skrattar alltid åt mina egna skämt. Denna är epic.

Sen hände det nog inte så mycket mer i Oktober. Jag gick på min praktik som sagt, såg soap&skin, sjöng och gick på bio. Var almänt deppig för att min praktik var lite tråkigt. Fick dock vara med om några självmordsförsök men det var väl de enda roliga, haha! Cheer up.

Me too, me too...

Angående detta och detta
Det är ju inte nådigt när någon random tjej från estland skriver såhär:RIP

GUDARS

... ok nu nollställer jag det. ett, två, tre.Åh gud, jobbigaste beslutet i mitt liv?
Hahaha.

HELP

Dags att nollställa sin last fm? Ett jäkla stort steg faktiskt, haha! Vet inte om jag vågar. Förut hade jag en användare med ett annat namn och jag gillar att gå in på den och kolla på vad jag lyssnade på då. Det vill jag ju kunna göra med den jag har nu också men problemet är att jag har de ultimata namnet och jag kan ju inte göra en ny med ett annat namn? Alltså, 1. nollställa och ha kvar användarnamnet eller 2. göra en ny och ha kvar sitt bibliotek?

TYP PEST ELLER KOLERA?
DEAR GOD IN HEAVEN

Var är fråga 11?

En gång i tiden var såna här listor det enda jag gjorde, typ. Vet att det är skittradigt för alla andra men har försökt göra de lite finare genom att länka låtar osv.

Hittade listan på Last FM och det är frågor om mitt bibliotek som ser ut något såhär:


1. How did you get into 13?
Bright Eyes, Sheryl frågade om jag ville följa med och se bland annat dem live på mejeriet, 05, så det var bara till att knarka låtar inför det.

(en skitdålig video som jag spelade in under konserten.
conor är en sån skit som bara tittar ner hela tiden. as.)

2. What was the first song you ever heard by 15?
David & The citizens, are you in my blood.

3. How many albums by 16 do you own?
Pink Floyd, wish you were here & division bell i vinyl

4. What is your favorite song by 22?
MGMT, electric feel

5. What is your favorite song by 18?
Promoe, fit you haffe fit fick den i en blandskiva av Rasmus. Älskat den sen dess.

6. How many albums by 6 do you own?
Fischerspooner, två. Odyssey i både cd och vinyl.
den är så jävla snygg i vinyl ska ni veta.


7. What is your favorite song by 24?

Eiffel 65, 80s stars

8. What is a good memory you have involving 26?
The Horrors, när jag såg dem live med Sophia och Henrietta 09


9. Is there a song by 9 that makes you happy?
Fall out boy, ingen låt är väl direkt deppig? men thriller påminner så mycket om konserten 07

10. How many times have you seen 25 live?
Soap&skin, en än så länge.

(inte jag som tagit bilden)

12. What is your favorite album by 11?
Rufus wainwright, poses. den skivan är så sjuuukt bra.

13. What is your favorite song by 1?
Kate bush, går inte. men suspended in gaffa var den första jag hörde så den är väldigt speciell

14. Have you ever seen 14 live?
Jean michel jarre, yeeessir i malmö arena 09


15. What is a good memory involving 27?
The cure, kolla på the crow? cure har ju en låt som soundtrack;)

16. What is your favorite song by 21?
Michael jacksson, dirty diana eller beat it

17. What is your favorite album by 5?
Jason Mraz, mr. a-z

18. What is your favorite song by 10?
Tori amos, aah, för tillfället är de nog a sorta fairytale

19. What is the first song you ever heard by 23?
Lars winnerbäck, hugger i sten. Carro skickade den till mig sommaren 04 och sen var jag fast!

20. What is your favorite album by 30?
Imogen heap, ecplise för tillfället men har inte så hört så mycket av de andra än.

21. What is you favorite song by 3?
Björk, bachelorette finns det någon som inte gillar den? sjuk i huet isf.

22. What is you favorite song by 8?
Miyavi, ashita genki ni naare alltså videon för det första... så... söt.23. How many times have you seen 17 live?
Ellen allien & apparat, noll men gudars vilken upplevelse de skulle varit.

24. What is the worst song by 12?
Kent, nån från isola antagligen. aldrig riktigt gillat den skivan förutom några få undantag.

25. What was the first song you ever heard by 2?
IAMX, spit it out. den som gjorde att jag började älska iamx också!

26. What is you favorite album by 7?
Dúné, we are in there you are out there. ganska besviken på den andra skivan.

27. What is your favorite song by 19?
Sigur rós, ára batúr

28. Is there a song by 17 that makes you happy?
Daft punk, säg en som inte  gör mig glad? okej finns några som man blir sjukligt ledsen av haha men ja 90% av alla låtar är ju YEAAH BADASSS. just nu regerar human after all allt annat som finns.

29. What is your favorite album by 20?
Detektivbyrån, wermland

30. What is your favourite song by 4?
Sneaker pimps, splinter eller ten to twenty

VAFAN

Hatar att fastna vid saker på youtube och verkligen sitta i flera timmar och titta.Nu vill jag ju ha en talk box? Fattar dock inte om man kan ha en vanlig keyboard till det eller om man måste ha någon speciell. GRYMME hur som helst. Någon dag ska jag bli så jävla rik att jag kan köpa alla konstiga instrument som jag vill ha.

AROUND THE WORLD AROUND THE WORLD

Älskar denna låten så mycket att jag till och med lärt mig texten utantill :)
Alive 2007

Den bästa liveskivan någonsin? Hade seriöst dödat för att få se dem live.


The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem


Om någon som läser gillar Daft Punk och inte har sett Interstella 5555 så se den, ...nu. En av de bästa filmerna jag har sett i hela mitt liv och då är det ändå en japansk animerad film utan konversationer?! Eh... Bara Daft Punk kan få det att funka. Världens finaste historia med Daft Punks låtar från Discovery (Bästa skivan) som soundtrack.

Den handlar om ett band från en annan planet som blir kidnappade av en ond musikproducent som gör dem till människor, hjärntvättar dem och och försöker tjäna pengar på deras framgång (Hej, nån som känner igen det där?) Men en pilot som heter Shep, som är jättekär i basisten Stella, åker efter för att rädda dem. Så sorglig och fin. Grät tre gånger under filmen och nu kommer jag ju aldrig kunna lyssna på vissa låtar från skivan utan att bli sjukt ledsen, haha!

Roligast är att Daft Punk själva är med i filmen. Haha, jag dog! Filmen finns att se gratis på youtube men köp den istället, kostar bara 79 kronor på cdon! Gissa vem som köpt? HEHE.


Popkines Mika

Helt seriöst, vad säger tjejen på spotify egentligen när reklamen med mika kommer? Försöker verkligen lyssna varje gång men det enda jag hör är: "Låt mig presentera, popkines Mika" Vafan säger hon?

Btw känns det inte helt ok när man sitter och tänker "fan nu är det reklam igen" när man lyssnar på musik i mobilen.

Ensam hemma

Inatt är jag ensam hemma, undrar vad jag gör då? Sjunger såklart! Enda gången jag kan sjunga när jag är hemma är när både mamma och lasse jobbar natt och det händer inte så ofta numera så det gäller att passa på! Sen får man ju passa på att lyxa till det för sig själv också. Nyss åt jag tex våfflor..... ... hahaha. Älskar mitt meningslösa liv! Bäst jag fortsätter med det.

(älskar mitt hååååår nu, åh puss! är så glad över att jag äntligen fått det permanentat och klippt så jag slipper gå runt och känna mig sjukt ful och livlös. allt på grund av mitt jävla hår. hahah!)

TJA!!

Idag har jag varit hos Annette och sjungit. Sjunger fortfarande på samma låt som sist, alltså Loretta young silks med Sneaker Pimps, den är så svår att sjunga när det kommer till de låga tonerna. Måste verkligen öva på att ta låga toner... svårt, svårt!!! Hur som helst, Annette klippte mig också! Hon klippte lite kortare där bak och att det blir längre och längre ju längre fram man kommer. Syns inte på bild bara men jag gillar de! Annette är så duktig på allt.


Marina and the diamonds

Har redan börjat kolla runt efter nya skivsläpp som ska komma detta året. En skiva som jag ser fram emot rätt mycket är Marina and the diamonds debutalbum The family jewels som kommer ut i mitten av februari! Hon har släppt några singlar redan och jag gillar de mesta! Liiiite för glatt och poppigt för min smak. Hade önskat att det var lite mörkare och dystrare, haha! Hur som helst, en jättesöt tjej som ger mig lite Lalehvibbar både med utseende och röst fast ännu bättre och med mer fantasi. Tror att hon kommer lyckas jävligt bra detta året. Lyssna på två fantastiska låtar:

 


Empire of the sunBara på grund av det där med The Killers så var jag tvungen att kolla upp orginalet av lite andra låtar som jag tydligen har missat helt och hållet också. Bland annat Empire of the sun - Walking on a dream... Alltså, nä, VARFÖR? Helt plötsligt blev låten skittråkig. Sen får jag lite för mycket MGMT vibbar. Två killar, sjunger likadant, klär sig konstigt, har spacade videor. We are the people videon påminner sjukt mycket om Electric feel videon att jag mår lite dåligt, haha! Dock är dem väl ändå helt ok egentligen, we are the people är tex en sjukt bra låt och sen har de ju fördelen att MGMT tydligen ska vara skittråkiga live medan EOTS ska vara grymma.

Empire of the sun - We are the people

MGMT - Electric Feel

 

JAJA, inte det jag skulle skriva om egentligen utan den grymma remixen som redial har gjort. MMMM. SÅ. BRA.


Chris & Imogen improvisation

Ok. Dör.Alltså helt ärligt, jag vill egentligen inte tjata så mycket om Chris Corner som jag gör. Men lätt att låta bli när han är så jävla grym på allting? Imogen Heap är fan inte nådig i heller. Så sjukt grym på pianoimprovisation så det inte är sant. Älskar hur de verkligen bytt roller totalt. Chris är tjejen - Imogen killen. Chris sjunger ljust - Imogen sjunger mörkt. Får ont i hjärtat så bra det är.

Mr. Brightside

Fick mig en smärre chock när jag precis hörde orginalet av Mr Brightside av The Killers. Jag har tydligen alltid lyssnat på en remix på typ 9 minuter och trott att DET var originalet. Men tydligen inte. Orginalet låter... skit? Inte konstigt att folk tittat konstigt på mig när jag sagt att den låten är bra.

Orginalet:


Remixen som jag trott varit orginalet:


Jävla skillnad, men, men, nu ska vi ju se det från den ljusa sidan (...... hehe)

Maj-Juli 09

Vet att det börjar bli lite tjatigt nu med alla år 2009listor överallt och framför allt på min blogg. Jag är en jäkel på såna listor! Men jag tycker det är så kul att gå tillbaka och kolla senare. Hatar mig själv för att jag knappt gjorde något förra året, jävla as.

DÄRFÖR.
Gör jag en del 2 här över året som gått. Maj-juli är väl helt ok.

Maj. (Var väl typ här mitt år började?)


Det var väl valborg har jag för mig. Vi åt korv med bröd och jag var lyckligast i världen eftersom jag fick låna Nicoles snygga adidasjacka som jag för tillfället har lånat sen dess, typ. Haha! Ingen verkar fatta den otroligt fina skånskan men det känns mer bra än dåligt. Då kan vi ju faktiskt prata skit om alla svenskar utan att de förstår vad vi säger.
Såg Jean-Michel Jarre i malmö! Det var förjävla coolt! Läs och se mer bilder här.Åkte till Falun och träffade Maxxie. Jättefint var det!
Mest av allt saknar jag de fina håret.När jag åkt hem från Falun så åkte jag in till Christiania i Danmark med Fia och såg IAMX. Christiania är ju känt för att vara världens knarkarställe så det var jävligt läskigt men mysigt och coolt samtidigt. Hur som helst, heeelt heelt fantastiskt. Som de flesta vet är jag helt såld på Chris! Blev inte mindre efter att ha sett honom live. Längtar så till mars!

Juni.Hade skolavslutning och fick mitt efterlängtade sommarlov! Dock var det också nu som Anna tog studenten (Hon valde att läsa fortare och alltså gå ut ett år tidigare) Skittradigt tycker jag.

På sommarlovet åkte jag upp till Höör och spenderade nästan hela sommaren där uppe. Vi har sommarstuga där nämligen! Så mysigt att vara själv mitt ute i skogen. Laga mat när man vill, sjunga som fan när man vill osv! Hann dessutom läsa ut 27 böcker under sommarlovet, helt jävla sinnessjukt.

Juli


- kanske inte så bra att lägga den här, då blir den
helt svart och så får man cancer
- ers, lite cancer har väl ingen dött av?


Tog ett Hööruppehåll för att åka upp till Göteborg/Vänersborg och träffa en del skitfina människor! Träffade först Tobias som jag pratat med över internet i några år nu för första gången! Vi träffades bara en timme men vi gick ner till hamnen, drack kaffe och pratade! Superfint. Efter det skulle jag till Vänersborg och kampa med fyra människor jag aldrig träffat förut, haha! Nämen, så roligt och fint var det. Läs om det här. En sak som jag inte tagit upp där är en sak jag kom på för någon dag sen när Jennie la upp en video med IAMX (älskar när jag lyckas få andra att gilla det jag gillar<3)

Det var kväll och vi skrämde upp oss hela tiden och sa att det skulle stå en gubbe bland träden och titta på oss. Såklart blev alla skiträdda och helt plötsligt så tyckte alla att det såg ut som att det stod en gubbe vid vårt tält. Marielle och Ida skulle springa och hämta en ficklampa och just då, tror ni inte låten "Im terrified" spelas i bakgrunden? Och Chris sjunger "I'M TERRIFIED!!!" hela tiden. Hahahaha. Sånt epic moment.
Hallåhey

Hallåhey.

Nu är jag hemma i min råtthåla igen, eller, mamma hade faktiskt städat mitt rum så nu är det inget råttbo längre! Under min vistelse hos Nina har jag hunnit:

1. Spela mario kart wii
2. Titta på tv
3.
Äta massa gott
4. Spela mario kart wii
5. Chillat
6. Permanenta håret!
7. Firat nyår
8. Spela mario kart wii


Så mycket man hinner med på bara några dagar. Helt fantastiskt!


RSS 2.0