3. Brokeback Mountain



3. Brokeback Mountain.

Jake Gyllenhaal och Heath Ledger i samma film. Kan det bli bättre? EH... JA?! Om de blir kära i varandra?! Och vänta... de blir dem ju! Jag älskar bögar. Om jag fick välja skulle alla mina killkompisar vara bögar för då skulle jag tycka om dem ännu mer... hahaha. Skoja, ni är jättebra som ni är. Heh... Hur som helst, det är verkligen skitsvårt att hitta bra filmer om just bögar. I de flesta filmer brukar de nämligen vara några riktiga superfjollor som går runt med handväskor och pratar sådär bögigt, tyvärr. Det är så sjukt tråkigt.

Men sen finns de filmer som denna, som har en jättefin historia och två otroligt bra skådespelare! Inget trams utan bara riktig fin kärlek genom hela filmen! Den är så hemsk men samtidigt så plågsamt fin och efteråt sitter man och gråter ihjäl sig och känner sig sjukt tom och ledsen. Filmen handlar om två killar, Jack Twist och Ennis Del Mar som träffar och blir kära i varandra år 1963 när de både två fått jobbet att vakta några får på Brokeback Mountain. När de åker hem så skiljs de åt och fortsätter sina gamla liv. Efter fyra år så träffas dem igen. Både två har gift sig och skaffat barn men egentligen vill dem ju bara vara med varandra... Men som sagt, året är 1963 och homosexuella är inte accepterade i samhället så Ennies vågar inte ta risken att vara med Jack fullt ut.

SÅ. SORGLIG.
SÅ. HEMSK.
SÅ. SÅ. SÅ. FIN.

Både Jake och Heath är helt fantastiska i denna filmen, se trailern här:


Tre andra sevärda filmer inom samma genre är shelter, patrik 1.5 (skitsöt ju!) och mysterous skin. Sen finns ju serien Queer as folk (den engelska!!!) också men den är ju inte riktigt på samma nivå. Finns en norsk film också som heter Mannen som elsket Yngve. Den verkar superfin! Kolla på bara på trailern. Och citatet "TENNIS!! I frelseren jesu kristi navn! Tennis! Har du fått Aids eller?" är ju guldvärt. Måste se! Om någon har tips på fler såna här filmer så säg gärna till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0