Tja

Är hos Nina i Blekinge nu. De har precis flyttat så det finns inget internet. Fast jag kan spela Wii hur mycket jag vill så vem bryr sig. + världens bästa uppfinning... iphonen!!! Nu är det scrubs på tv tacka gudarna! Tjong.

Mitt år i musikform

Årets bästa grupp:

Vad menas med årets grupp? Ett band som varit aktivt i år som är bra eller bara ett band som jag tyckt om väldigt mycket under året? Om det är de sistnämnda så är valet enkelt, Sneaker Pimps, helt klart. Skulle jag valt ett band som varit aktiva i år skulle jag valt Fischerspooner.

Årets bästa kvinnliga soloartist:


Kate Bush. Finns inga andra alternativ. Hur mycket musik jag än hör och hur fantastiskt jag tycker de låter så är det så långt ifrån så magiskt som Kate Bush musik. Allt bara bleknar i jämförelse.

Årets bästa manliga solo artist:


IAMX. Vet dock inte riktigt om IAMX räknas som solo mer? Är ju trots allt ett litet band nu men för mig känns ändå IAMX som Chris Corners soloprojekt. Annars väljer jag helt enkelt bara Chris Corner. Han har ju faktiskt gjort fantastiskt fin musik till filmen Les chevaliers du ciel.

Årets bästa låt:


Att välja en låt är ju bara sjukt. Hur kan man?
Tryck på bilden för att komma till en samling på spotify.

Årets nya upptäckter:


Hej kollage. (Tryck för större bild) Har varit ett riktigt musikår för min del. Har letat i alla gömmor efter ny och spännande musik. Från vänster rad 1: Daft punk, IAMX, Imogen heap, Portishead, Soap&Skin, Thom Yorke, Sneaker Pimps, Sigur Rós & MGMT. (Såklart många fler) Vissa band har jag såklart känt till sen tidigare men i år har de växt för mig.

Årets bästa video:


IAMX - My secret friend. Chris Corner har alltid sjukt snygga videor till sina låtar.


Sen är denna videon ungefär 10 år gammal men vafan?
Grym är den. Daft Punk - Around the world.

Årets konsert:


Har nog alltid kunnat välja ut en årets konsert alla andra år men i år... helt omöjligt. Jag fattar inte hur jag har kunnat pricka in alla de bästa spelningarna under ett och samma år. Har kanske inte varit på så många men jag har verkligen valt konserter med omsorg.

110509: Jean-Michel Jarre @ Malmö
190509: IAMX @ Köpenhamn
210909: Tori Amos @ Oslo
231009: Soap&Skin @ Köpenhamn
091209: Detektivbyrån @ Lund

Och än en gång, ursäktar att detta blivit en musikblogg. Tanken var egentligen från början att jag skulle lägga upp en lång "årets"-lista med årets sommarminne, vinterminne, tvprogram yadayada men de blev bara så sjukt mycket när jag kom till musiken att det fick bli ett separat inlägg, haha.

Detektivbyrån - Partyland


2000-2009 Bästa skivorna del 3

Ok nu ska jag göra sista delen i min "årtiondets bästa skivor"-lista. Här finns del 1, och del 2. Är bara detta årets skivor kvar men det har kommit en hel del bra skivor och jag har nog aldrig haft så stor koll på skivsläpp som detta året! Har säkert missat någon, precis som jag gjort dem på dem andra men inte så jäkla lätt att leta upp allt bara sådär, haha!

Här är 2009s bästa skivor!

IAMX - Kingdom of welcome addiction
Bästa låten: Kingdom of welcome addiction
Svagaste låten: Think of england


Fischerspooner - Entertainment
Bästa låten: Infidels on the world unite
Svagaste låten: We are electric


Dúné - Enter metropolis
Bästa låten: Heat
Svagaste låten: Heiress of valentina


Bat for lashes - Two suns
Bästa låten: Glass
Svagaste låten: Sleep alone


Tori Amos - Abnormally attracted to sin
Bästa låten: Abnormally attracted to sin/Give
Svagaste låten: 500 miles


Fever Ray - Fever ray
Bästa låten: Seven/When I grow up
Svagaste låten: Dry and dusty


Imogen Heap - Ellipse
Bästa låten: 2-1
Svagaste låten: Earth


Jamie T - Kings & queens
Bästa låten: Sticks 'n' stones
Svagaste låten: Hocus pocus


Jónsi & Alex - Riceboy sleeps
Bästa låten: Går inte
Svagaste låten: Går inte


Kent - Röd
Bästa låten: Vals för satan (din vän pessimisten)
Svagaste låten: Ensamheten


Soap&Skin - Lovetune for vacuum
Bästa låten: Sleep/Turbine womb
Svagaste låten: Brothers of sleep

Andra skivor som är värda att nämnas är: patrick wolf  - the bacherlor / the dead weather - horehound / regina spektor - far / john frusciante - the empyrean / florence + the machine - lungs / pet shop boys - yes / jj - jj n° 2 / polly scattergood - polly scattergood / mew - o more stories are told today i'm sorry they washed away no more stories the world is grey i'm tired let's wash away. / lars winnerbäck - tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen

Julklappar

Detta fick jag i julklapp förresten:

Image and video hosting by TinyPicPortishead - Third
Sigur Rós - Takk
The Kissaway trail - The kissaway trail
Harry potter och halvblodsprinsen
Sigur Rós - Heima
Scrubs säsong 3

+ kläder, pengar, första och andra twiligtboken, en lykta och chokladtomte.

Imogen Heap

 

För dem som missat så kommer Imogen Heap till Sverige för första gången i februari! Efter att ha lyssnat en hel del på hennes senaste skiva ellipse så känner jag att man inte kan missa detta. Lite långt till Stockholm från Skåne dock så jag vänder mig till Köpenhamn istället! En månad senare ska jag ju ändå upp till storstaden och se IAMX!

asdasdasdasdasdasadasdaasadasdaasdasadasadasadasadasadasadasadasadada spotify


Du är som vår hund

ZeroZeroni säger (01:24):
hahahah pucko
- Jennie  (01:24):
nyss va jag söt, nu är jag pucko :(
ZeroZeroni säger (01:24):
haha du är bägge delarna. bra kombo<3
- Jennie  (01:25):
söt men dum, fint... snällaste ngn sagt till mig.
ZeroZeroni säger (01:26):
hahah men som en hund typ? som vår en hund..
söt och så men står med huvudet in mot väggen och skäller

- Jennie  (01:26):
HAHAHAHAH
- Jennie (01:26):
tack sandra, verkligen... tack


GOOOOOOOOOOD JUL alla ni som är lite efter.
japanerna har redan firat jul, jag med. känns gott att leva i framtiden.

Pulka i snön

Igår var vi ute och åkte pulka hela familjen! Hundarna också haha! Det var jättekul och mamma som först var lite vrång och "nä åk ni jag vill inte" tyckte de var jättekul efter att hon åkt en gång själv, HEHE! Jag tog med tomtemasken och röda rudolfsnosen.


Januari-april 09

Tja!

Tänkte göra en årssúme som jag råkat göra till nån dålig vana vid detta laget. Försöker dock minska ner dem för varje år så att det inte ska bli för mycket men det är ju svårt att låta bli när man ser alla bilder, haha! Men jag försöker. Jan-april 09:

Januari 09
Jag tatuerade mig. Historien bakom den (sån måste man ju ha annars är man inte cool) finns att läsa här. Har fortfarande inte tagit någon ny bild på den så på bilden är den helt nygjord. Jaja, skitsamma? Jätteglad för min tatuering i alla fall. Det bästa med den är att jag inte ser den så jag kan inte tröttna på den - ibland glömmer jag till och med bort att jag har den och när jag kommer på det blir jag helt "OH... måste kolla om den finns kvar" Hahaha!

Upptäckte IAMX i januari också. Värt att poängtera.

Februari 09

Under februari hände i stort sätt inte ett skit? Jag gick ut på praktik på ett demensboende och levde livet där i fyra veckor. Kan ju inte påstå att det var något av det roligaste jag varit med om men vissa stunder var sjukt roliga. Som när en gubbe vill sätta sig vid fönstret av anledningen "Jag vill se på havet"... ... han trodde vi åkte båt.

Jag hann i alla fall med att se ut som en kines.


Mars 09

Var fortfarande på praktik. Fick reda på att världens bästa tant Edith dött. Hur många har jag berättar för om henne? Sjukt bästa tanten. Snacka om att göra intryckt. Hann inte med så mycket mer än praktiken + att renovera mitt rum. Vi rev ner väggen mellan två rum och gjorde ett stort till mig. Blev inte klart förrän i april men vi tar det här:Superfint! Ser dock inte ut helt som på bilderna längre. Har en fin svart matta i ena rummet och så är alla småsaker fixade. Men jag är ju inte den bästa på att förnya bilder. Hehe...

Jag var tydligen på en konsert också. Inte så mycket värt att nämna om den konserten. Följde endast med för Fias skull. Men såhär tyckte jag ungefär om saken:April 09

I april såg jag Jesper Rönndahl två gånger. Första gången med Lasse på Tivoli och andra gången med Nicole och Fia. Det var så sjukt jävla roligt. Det bästa av allt var ju när vi gick fram till Jesper efteråt och skulle få autografer!

Vi hade typ 5 min på oss att ta oss ner till stationen. Väldigt stressigt alltså. Såhär skrev Jesper på våra lappar.
Till fia: Slappna av, du hinner
Till mig: Du kommer aldrig hinna


Under April träffade jag även mina nya syskon för första gången. Vet inte vad man ska kalla dem för de är ju inga riktiga syskon och halvsyskon är ju också fel att säga men vi kör på de ändå.OCH SEN... piercade jag septum. Helt plötstligt blev de helt okej att vara ful!

Under någon vecka var jag hos min syster i blekinge

Detta får räcka för denna gången!

IAMX 13 mars <3

Är överlycklig nu när jag har beställt två biljetter till IAMX i Stockholm! Häromdan när jag la upp videon där Chris sjunger Loretta young silks så satt jag och tänkte att jag verkligen vill se Chris igen och så tittade jag på alla fina konsertbilder som jag tog på loppen. Sen gick jag in på last fm och så stod det att han skulle spela i Stockholm. Hjärtattack? Åh gud. Samma dag som jag har biljett till Kentkonserten i Danmark. Weeell, fuck kent? Jag ska se IAMX!

Ára bátur


Snöbilder

Nina och jag gick ut och lekte lite i snön. Skitkul! Älskar att det är så mycket snö ute! Nina blev så fin på alla bilder medan jag ser ut som en slurkturk men det är okej. Imorgon ska vi ta nya, haha! Jag älskar i alla fall min pälsmössa. Den är sååå fin. Sen kom lilla Katen också. Hon frös så att hon skakade i hela kroppen, lilla söten.

Nu kom mamma och Lasse hem så jag hinner inte lägga upp mer för nu
ska vi fortsätta att fira jul!


GOOOOOOOD JUL

Idag ska vi fira julafton! Så, GOD JUL.


Loretta young silksSnart ska jag iväg och sjunga hos Annette!
Denna fina låten ska jag sjunga tänkte jag. Älskaar den.

Ja denna rubrikjäveln

Nu orka jag lägga in lite bilder i alla fall! Under hela helgen har vi typ bara bakat, spelat wii (som förövrigt är så jävla roligt), åkt pulka och fyfan säger jag. NOLL KONDIS? Fattar inte hur man orkade springa upp för backarna när man var liten. Är ju rent slut efter första uppspriningen nu. Är ju fan bara jobbigt att ens GÅ i tjocka kläder. Hahaha!

Well weeell,
Nina och jag gjorde små bollar som vi förvandlade till kaninbajsar sen. Supergott.
Lasse gjorde pepparkakor. Så där är anledningen till att de blev så fula, HAHA! Nä, till hans försvar ska jag säga att vi inte har en enda pepparkaksform!


Jag var måttligt road när jag gjorde en negergroda av pepparkaksdegen. Haha. Vet, bara jag som skrattar.
Kekke var också med.

Sjukt fint med så mycket snö men inte alls kul att behöva åka någonstans utanför denna bonnehålan. Imorgon ska jag till tandläkaren och på kvällen ska jag till Annette. Får se hur det går. Förra gången jag skulle till Annette kom jag 20 min försent p.g.a att bussen var så försenad. JAJA. Blir nog bra!


Johnny you're OK

Hatar att skriva här om jag inte har bilder. Vet fortfarande inte var min minneskortläsare är men har iofs usbsladd! Orkar inte fixa med det nu så skriver sen. Lägger upp en fin musikvideo av One man freac show (som var förband till Detektivbyrån på mejeriet) istället. Inte världens bästa låt men åh, videon.


ARGH

Hatar när det står datum och allt men att inga biljetter är uppe än och det står inte när de släpps i heller. DÖÖ.

Word up


HJÄLP MIG


Chris CornerSå synd att kvaliten på denna videon är så sjukligt dåligt. Men det måste ju vara en av de finaste versionerna på Loretta young silks? Chris Corner is teh shit. Varesig de är i Sneaker pimps eller IAMX eller bara som Chris Corner själv. Helt klart en av de bästa artisterna detta årtiondet. PUSS.

OHNOES

Behöver jag säga att jag är sjukt ledsen att Andreas åkte ut igår?
Haha! VAFAN liksom. Hoppas Rami slaktas!:(

Darth Vader being a smartass

Haha på tal om Darth Vader...
DETTA klippet kan vara något av det bästa jag sett. Skrattar ihjäl mig.


Darth Vader vs ZeroZeroni

Hatar när jag gjort massa inlägg utan någon bild i. Känns sjukt tråkigt men just nu hittar jag faktiskt inte min minneskortläsare så jag är väl rätt körd. Så jag tänkte att jag skulle kolla genom mina andra bilder för att kompensera upp lite och då hittar jag detta klippet...

...eh... what? VAFAN?! HAHAHAHAHAÄlskar att jag har världens underbaraste humor.

"Äe vettefan ändå alltså"

Hur kan makaroner och korv vara den goaste maten som finns? HUR? HUR?

Jag: Alltså du behöver inte sitta och vänta tills jag är klar
Lasse: Näe, men, man går inte ifrån bordet förrän varje man ätit upp!
Jag: Jag är ingen man!

Nähä?!

Remixer

Alltså dör lite över alla sjukt bra remixer jag hittat. Snart har jag fått ihop till en hel skiva, då jäklar ska jag och Lasse åka bil! (Har typ världens bästa stereo i vår nyaste bil) MMMM snaaaart. Om nån har något tips på en/några bra remixer så plz tipsa! (inte techno bara haha)

Film

Idag såg vi en film i skolan som var jättebra! Trodde den skulle vara dålig med tanke på att vår lärare två veckor tidigare pratade så bra om "a clockwork orange" som min klass då tvingades se (men jag var inte där tack och lov!) och sen sa hon att denna också var en jättebra film. Konstigt att man har dåliga förväntningar? Haha! a clockwork orange är verkligen den sämsta skiten jag sett i hela mitt liv.

Finns det verkligen någon som på riktigt tycker att den är bra och som INTE försöker leka kult?

Musikblogg

Och helvete vad mycket musikblogg det har blivit den senaste tiden. SORRI.
Men det är väl de enda jag känner jag kan nått om, haha!

Daft punk - Digital love (algeronics remix)

Vet inte om det är bra eller dåligt att jag på senare tid har börjar gilla skitmånga remixer på låtar. Värst är väl när jag nästan gillar punks jump ups remix på "töntarna" av kent mer än originalet. Haha! Men har faktiskt hittat en del skitbra remixer den senaste tiden. Roligast är ju när man hittar remixer på låtar man tycker om från början. Som denna:Daft punk - digital love (algeronics remix)
Originalet finns här

Sjukt nice.

2000-2009 Bästa skivorna del 2

Tänkte fortsätta att lista de bästa skivorna detta årtiondet. Del 1 finns här och är från år 2000-2004. Nu kör vi 2005-2008 sen tar jag 2009 när året är slut! Om albumet finns på spotify så går det att trycka på bilden för att komma till skivan. Har jag missat nån?

År 2005

Sigur Rós - Takk
Bästa låten: Sæglópur/Hoppípolla
Svagaste låten: Takk...


Kate Bush - Aerial
Bästa låten: Sunset
Svagaste låten: Aerial tal


Kent - Du och jag döden
Bästa låten: Mannen i den vita hatten (16 år senare)
Svagaste låten: Du är ånga


Bloc Party - Silent alarm
Bästa låten: Like eating glass/Price of gas
Svagaste låten: Little thoughts


Fischerspooner - Odyssey
Bästa låten: Cloud/A kick in the teeth
Svagaste låten: All we are


Fall out boy - From under the cork tree
Bästa låten: I've got a dark alley and a bad idea that says you should shut your mouth
Svagaste låten: Our lawyer made us change the name of this song so we wouldnt get sued


Miyavi - Miyavizm
Bästa låten: Papa Mama ~Nozomarenu Baby~
Svagaste låten: Sukkyanen Myv ~Myv Man Koshiki Oenka~ (Zenpen)


Dir en grey - Withering to death
Bästa låten: Kodoku ni shisu, yueni kodoku/Dead tree
Svagaste låten: Garbage

Andra skivor som är värda att nämnas:
imogen heap - speak for yourself / lcd soundsystem - lcs soundsystem / bright eyes - i'm wide awake in the morning / john frusicante - curtains / sufjan stevens - illionis

År 2006


Thom Yorke - The eraser
Bästa låten: Harrowdown hill
Svagaste låten: Skip divided


Ellen Allien & Apparat - Orchestra of bubbles
Bästa låten: Do not break
Svagaste låten: Jet


IAMX - The alternative
Bästa låten: Spit it out
Svagaste låten: The negative sex


Jason Mraz - MR. A-Z
Bästa låten: Song for a friend
Svagaste låten: Clockwatching


David & the Citizens - Stop the tape! Stop the tape!
Bästa låten: Stop the tape! Stop the tape!/48h
Svagaste låten: A hearth & a hand & the love for a band


Arctic Monkeys - Whatever people say i am, thats what im not
Bästa låten: From the ritz to the rubble
Svagaste låten: The view from the afternoon

Andra skivor som är värda att nämnas:
miyavi - myv-pops / emilie autumn - opheliac / under byen - samme stof som stof / hot chip - the warning / regina spektor - begn to hope / bat for lashes - fur and gold / mogwai - mr. beast / beirut - gulag orkestar / the knife - silent shout.

År 2007

Klaxons - Myths of the near future
Bästa låten: Isle of her/Atlantis to interzone
Svagaste låten: For horsemen of 2012


Dúné - We are in there you are out there
Bästa låten: Jack beats Jim leads
Svagaste låten: Repeat it


Fall out boy - Infinity on high
Bästa låten: I've got all this ringing in my ears but none on my fingers
Svagaste låten: The carpet tunnel of love


Jamie T - Panic prevention
Bästa låten: Alicia Quays/Sheila
Svagaste låten: So lonely is the ballad


Fair to Midland - Fables from a mayfly: what I tell you three times is true
Bästa låten: The wolf descends upon the Spanish Sahara
Svagaste låten: Say when


The Kissaway trail - The kissaway trail
Bästa låten: La la song/Eloquence and elixir
Svagaste låten: Tracy


Kent - Tillbaka till samtiden
Bästa låten: Vy från ett luftslott/Vid din sida
Svagaste låten: Sömnen

Andra skivor som är värda att nämnas är:
lars winnerbäck - daugava / hellogoodbye - zombies! aliens! vampires! dinosaurs! / tori amos - american doll poose / digitalism - idealism / patrick wolf - the magic position / sweeney todd (soundtrack) / daft punk - alive 2007 / radiohead - in rainbows.

År 2008

Portishead - Third
Bästa låten: Threads
Svagaste låten: Nylon smile


Detektivbyrån - Wermland
Bästa låten: Om du möter varg/Life/Universe
Svagaste låten: Camping


Jason Mraz - We sing, we dance, we steal things
Bästa låten: The dynamo of volition
Svagaste låten: I'm yours


MGMT - Oracular spectacular
Bästa låten: Electric feel/The youth
Svagaste låten: 4th dimensional transition


Fall out boy - Folie à deux
Bästa låten: 27
Svagaste låten: What a catch, Donnie


Sigur Rós - Með suð í eyrum við spilum endalaust
Bästa låten: Ára bátur
Svagaste låten: Straumnes


Fleet foxes - Fleet foxes
Bästa låten: White winter hymnal/Ragged wood
Svagaste låten: Heard them stirring

Andra skivor som är värda att nämnas är:
okkervil river- the stans ins / department of eagles - in ear park / yann tiersen - tabarly / crystal castles - crystal castles

Detektivbyrån - Om du möter vargI denna videon ser man när Martin spelar theremin bättre. Det kommer runt 02:25 men hela videon är värd att se. Älskar början. "kom det förbi en häst?" och sen är deras engelska guldvärd i slutet. Del två finns att se här och den är bara sjukt rolig när de i slutet ska förklara lite om sina instrument - på engelska. "She does... eh... mattor" Och sen 07:08-08:05. PUSS, JAG DÖR.

Detektivbyrån @ Mejeriet, Lund

I onsdes såg jag ju Detektivbyrån på Mejeriet i Lund. Måste ju bara säga att jag saknat mejeriet sjukt mycket. Det är ett av mina favoritställen. Delar ettaplatsen med lille vega som också är sjukt mysigt. Älskar de små lokalerna, blir en helt annan känsla där! Senast jag var på mejeriet var när jag såg Chamillionaire och innan dess var det väl Bright Eyes? Har jag bara varit där tre gånger? Helt sjukt.

Den senaste tiden, eller senaste året kanske, har jag blivit väldigt okonsertig. Orkar inte köa längre och har inte något problem med sittplatser längre i heller. Det är snarare ganska mysigt nu. Så jag kom en halvtimme innan insläpp men ändå var det bara fyra pers före mig. Najs!

MEN... sen satte jag mig vid borden mot den stora scenen. För det är väl klart att dem spelar där? Hade världens finaste sikt från min sittplats med ett räcke framför som jag kunde haft kameran på så att det inte blev suddiga bilder eller nått. Sen börjar förbandet - på den lilla scenen och så tänkte jag "Ja, men okej. Han spelar väl där då så att de ska slippa att ta undan massa saker efter honom eller nått. Klart inte detektivbyrån spelar där. Då är dem ju dumma i huvudet" Men ja gissa vad? Klart dem spelade där! För att citera Martin: "Ja vi kom ju in här förut så klädde jag av mig och började förbereda så kommer dem och säger att nä, men ni ska ju spela på den lilla scenen. Man bara... jaha. Det är ju skitstor skillnad på scenerna. Denna är ju sååå liten. Men ändå blev de såhäär mysigt" Så jag fick ställa mig rätt mycket åt sidan. Kanske inte de ultimata för mig som får panik om jag inte står längst fram. Men det blev ändå hur bra som helst.

Längessen jag blev sjukligt besatt av en konsert som nu. Hej 2005? Är så mäkta imponerad över hur duktiga dem är. Dragspel, klockspel, keyboard, trummor, theremin osv. Har aldrig sett någon spela theremin live förut och tycker bara att det är så sjukt häftigt, världens häftigaste instrument? Ge mig en theremin NU tack. Världens finaste spelning med världens finaste mellansnack. Och sen var publiken det bästa på länge. De var inte många där men så mysiga! Riktig fin konsert. Sen var förbandet one man freac show jävligt bra också. Fick riktiga sigur rósvibbar när han sjöng i falsett. Hittar dock ingen låt på hans myspace som låter så magisk som han lät live. Inte ens någon livevideo på youtube låter som han lät i onsdes (kanske för att han inte är ensam på scen?). Nästan man börjar undra om de är samma kille, haha! Så får ni möjlighet att se honom live så gör det - sjukt fint!
Detektivbyrån - Partyland
Inte världens bästa video men den har riktig mejerietkänsla i sig. Där spelar Martin theremin också. Syns inte så bra för jag stod inte på hans sida. Nästa gång ska jag fan stå vid thereminen. Så jävla häftigt. Ska lägga upp en bättre video sen från stockholm som är grym.

Efter konserten gick jag fram till Martin och Anders och pratade lite! De sålde skivor men jag hade inga pengar med mig. Hade ju suttit fint med en vinyl! Men får beställa hem från hemsidan sen istället. Frågade om de sålde skivor i Danmark dagen efter och de skulle dem göra. Fick ett "vi ses imorgon" av Anders. Så fint! Men kunde aldrig åka in till danmark. De spelade så sent som 23:00 och Lasse skulle upp 5 morgonen därpå så han kunde inte hämta sen. :( Men... men... Lär ju inte bli sista detektivbyrånkonserten för de! Världens finaste.


Anders: Blev jag skitful nu?
Jag: VA?! nä? de blev asbra, du ska få se
Anders: Men OJ det där blev ju skitsnyggt

Felhörda texter

Haha har läst igenom denna sidan och typ dött. En del felhörda texter är så sjukt roliga! Dessa till exempel:Hahahaaha!

Puss på detektivbyrån- Ja, vi ses imon.

Kan ju inte bara inte åka till danmark imorgon när ander flanders säger så.

Om du möter varg

Fattar inte hur man kan vara sååå trött. Hoppas jag blir lite piggare ikväll när jag ska se Detektivbyrån! Men ja, är väl inte så svårt när man ser detta. Så fint.


ElectriXmasfrån inkonst:
"electriXmas håller till på Inkonst i Malmö och är södra Sveriges största festival med elektronisk musik, alltifrån synthpop till industri. Festivalen har blivit känd utanför Sveriges gränser och lockar både band och besökare från många andra europeiska länder. Några kända band som tidigare spelat på electriXmas är VNV Nation, And One och Laibach. För årets festival är redan Rotersand och Aesthetic Perfection bokade, men fler band tillkommer!"

Kanske nått?
Ska lyssna igenom banden.


Björk - VökuróBjörk borde sjunga mer på islänska! Helt sjukt fint.

Portishead - ThirdHar börjat gilla denna skivan jättemycket! Är som sagt inte helt inne i trip hop/down tempomusik än. Men efter Sneaker Pimps känns det ändå värt att prova lite! Vet att Micke har tjatat om denna skivan innan men jag har aldrig fastnat. Men igår/idag har jag gett den en ärlig chans och den växer som fan! Sjukt bra! Lyssna bara på machine gun och threads liksom. Nom nom.


What to do?Kom på att jag fortfarande inte lagt upp ett par bilder som Nicole sagt åt mig att lägga upp. Har ju rätt mycket uppe på facebook men hon är ju vägrarn. Såhär sa hon om fb för nån dag sen: "dricker heldre sånt som kmr ut när folk fettsuger sig än blir medlem där" Haha, puss!

Blir lite lissen på mitt hår också. Jag har inte klippt mig på ca två år och nu börjar det ändå bli lite långt. Problemet är bara att ju längre de blir desto mindre volym får det. Det drar ju ner allting. Så vad gör man? Har skittråkigt platt långt hår eller klipper + permanentar och får volymigt? Äe, Nina du kan väl fixa när du kommer hit?

Dagens låt: Stay Ali - Auhlau


Mina vänner bok

mall finns här.

Party här

Haha. Älskar min nya anläggning här inne MEN! När jag har helt lagom volym inne i mitt rum så låter de som att jag har värsta feta partyt om man är i andra delar av huset. Hur kan de låta så högt där när de knappt är nått? Hur låter de när jag verkligen dröser på? Haha!

Detektivbyrån

Två dagar kvar till:

 


Vet att ni tittar i smyg

Nu ska jag se på det jag har väntat på hela dagen...PARADISE HOTELANDREAS

Sovskivor

Idag fick jag in en jättefin ljudanläggning på mitt rum! Jag klagade på att jag vill kunna spela mina cdskivor någonstans. "Men du har ju datorn" BLÖ. Så tråkigt och opersonligt. Varför köpa skivor om man ska stoppa dem i datorn? Kan man lika bra ladda ner ju. Så nu har jag en jättefin och najs anläggning här inne med sjuk bas! WOHO! Nu jävlar får jag ju köpa skivor. Ska sattsa på sovskivorna och "ligga-på-mattan"skivorna.

Några av mina favoritsovskivor:

Björk - Vespertine
Denna skivan är något av det bästa inom alla kategorier, bästa skiva, bästa sovskiva, bästa björkskiva, bästa vinterskiva, bästa kvällskiva osv. Den är grym på alla sätt! Hade svårt för den i början och totalspelade sönder Homogenic som jag ansåg vara hennes bästa skiva. Men denna skivan är en sån som växer hela tiden. Finns ingen bättre skiva att sova till.


The Kissaway Trail - The Kissaway Trail
Problemet med vissa sovskivor är att jag alltid vill hålla på och sjunga med så då somnar man aldrig ändå. Då sätter jag alltid på denna! Vet inte hur många "jag orkar inte åka bil i tre timmar måste somna snabbt"-spelningar denna har haft. Somnar alltid! Ungefär som en saga när man var liten, så himla fin och gosig.


Jónsi och Alex - Riceboy sleeps
Ett annat projekt av Jónsiboi från Sigur Rós. Denna skivan har han gjort tillsammans med sin pojkvän Alex! Alla Sigur Rós skivor är ju mysiga att somna till, det enda som är lite jobbigt ibland är att de jämt ska göra växande låtar. Dvs att den börjar lugnt och exploderar i slutet. Älskar de annars - men när man ska sova kan de vara lite jobbigt. Därför är nog denna bäst! Lugn och fin genom hela skivan.


Kate Bush - Aerial
Kvinnan i mitt liv! Vet inte vad som är bäst. Att somna till den - eller att vakna till den! Eftersom denna till skillnad från Björks Vespertine är en vår/sommarskiva så ska man helst sova till den på våren! Då blir den extra fin med all fågelkvitter och moshi moshiljud, (läs: washing machine) Haha!


Sneaker Pimps - Splinter
Älskar denna skivan mer än typ... allt? Haha nä, men, en av världens bästa skivor! Tog dock ca 50 lyssningar (helt seriöst) innan jag kunde urskilja låtarna och komma in i den. Vem har snyggare röst än Chris? Han sjunger så lågt och mjukt genom hela skivan att han nästan viskar. Hela skivan är väldigt slowtempo så det säger sig väl själv att det är en bra sovskiva! Allt inom triphopgenren är nog fint att lyssna på när man ska sova. Är bara inte så insatt i den genren, än.

2000-2009 Bästa skivorna del 1

Snart är året slut och så blir det ett nytt årtioende! Jag har spekulerat med några om vad för musik som kommer bli den typiska 2010talets musik. Det har ju skiftat varje årtionde så det lär väl göra det nu med. Jag tror det blir sjukt mycket elektro. Skitmånga band har börjat gå åt de hållet och när jag slog på MTV för någon dag sen var det knappt någon negerdunkmusik alls. Jag blir sjukt nöjd om det blir mycket elektroniskt! De gillar jag.

Vad har varit bäst på 2000talet? Här är vad jag tycker, del 1 från 2000-2004.
(Blir för mycket med alla på en gång) Klicka på skivomslaget för att lyssna på skivan.

År 2000

Bright Eyes - Fever and mirrors
Bästa låten: Haligh, haligh, a lie, haligh
Svagaste låten: When the curious girl realizes she is under glass


Nightwish - Wishmaster
Bästa låten: Dead boy's poem/Deep silent complete
Svagaste låten: The kinslayer


Björk - Selmasongs
Bästa låten: New world
Svagaste låten: In the musicals


Marilyn Manson - Holy wood (In the Shadow of the Valley of Death)
Bästa låten: Target Audience (Narcissus Narcosis)/The Nobodies
Svagaste låten: King kill 33


A perfect circle - Mer de noms
Bästa låten: Orestes
Svagaste låten: Over

Andra skivor som är värda att nämnas är:
pj harvey - stories from the city, stories fro mthe sea / múm - yesterday was dramatic / air - the virgin suicides / the cure - bloodflowers / within temptation - mother earth / sarah brightman - la luna / Malice Mizer - (Bara no Seido).

År 2001


Björk - Vespertine
Bästa låten: Aurora
Svagaste låten: Frosti (haha)


Daft Punk - Discovery
Bästa låten: Harder, better, faster, stronger/Face to face
Svagaste låten: CrescendollsRufus Wainwright - Poses

Bästa låten: Cigarettes and chocolate milk (reprise)/Poses
Svagaste låten: Cigarettes and chocolate milk


Fischerspooner - #1
Bästa låten: Sweetness/Emerge
Svagaste låten: !@*$%#

Andra skivor som är värda att nämnas är:
yann tiersen - amélie / hedwig & the angry inch (soundtrack) / rammstein - mutter / dolly parton - little sparrow

År 2002


Sigur rós - ( )
Bästa låten: Går verkligen inte att välja
Svagaste låten: Går verkligen inte att välja


Kent - Vapen och ammunition
Bästa låten: Socker
Svagaste låten: Elite


Sneaker Pimps - Bloodsport
Bästa låten: Bloodsport/Think harder
Svagaste låten: The fuel


Miyavi - Gagaku
Bästa låten: Dear from xxx
Svagaste låten: Gariben rock


Nightwish - Century child
Bästa låten: Beauty of the beast
Svagaste låten: Dead to the world

Andra skivor som är värda att nämnas är:
bright eyes - lifted or the story is in the soil, keep your ear to the ground / under byen - det er mig der holder træerne sammen / donnie darko (soundtrack) / t.a.t.u - 200 km/hr in the wrong lane / logh - every time a bell rings, an angel gets his wings / the ark - in lust we trust / hot hot heat - make up the breakdown

År 2003

The Knife - Deep cuts
Bästa låten: Pass this on/Rock classics
Svagaste låten: Handy man


Ellen Allien - Berlinette
Bästa låten: Wish
Svagaste låten: Secret


Lars Winnerbäck - Söndermarken
Bästa låten: Dunkla rum/Timglas
Svagaste låten:
Min älskling har ett hjärta av snö


Dir en grey - Vulgar
Bästa låten: RED...em
Svagaste låten: Obscure


Jason Mraz - Waiting for my rocket to come
Bästa låten: Tonight, not again
Svagaste låten: Sleep all day


David & The Citizens - Until the sadness is gone
Bästa låten: New direction/Graycoated morning
Svagaste låten: On all american winds


Marilyn Manson - Golden age of grotesque
Bästa låten: Golden age of grotesque
Svagaste låten: Para-noir


Miyavi - Galyuu
Bästa låten: Requiem/Ashita, tenki ni naare
Svagaste låten: Instrumentallåtarna

År 2004


IAMX - Kiss and swallow
Bästa låten: Mercy/Missile
Svagaste låten: You stick it in me


Björk - Medúlla
Bästa låten: Vokúro
Svagaste låten: Submarine


Lars Winnerbäck - Vatten under broarna
Bästa låten: Elegi
Svagaste låten: Hon kom från främmande vidder


Promoe - Long distance runner
Bästa låten: Fit you haffe fit
Svagaste låten: In the jungle

Andra skivor som är värda att nämnas är: jean michel-jarre - aero / the futureheads - the futureheads / keane - hopes and fears / morrissey - you are the quarry / nightwish - onceJónsi

Dagens tips, dagens tips, la la la la la dagens tips:

Jón Þór Birgisson från Sigur Rós ska släppa en soloskiva i mars nästa år! Här är en tjuvlysn (sjukt mysko att höra honom sjunga på engelska när man är så van att han sjunger på islänska. Fast sen är engelskan kanske inte världens bästa så det är nog helt okej ändå, haha!)
Första kändisbloggen

I torsdes träffade jag min första kändisbloggerska! Haha. Hon skulle nämligen sjunga efter mig hos Annette! Haha så random men skitkul. Tycker dock inte om att träffa folk som man vet så mycket om när de inte ens vet vem man är. Som tex när jag praktiserade på psykavdelningen. Fattar ni hur jobbigt de är att faktiskt träffa patienterna på stan sen? De vet knappt vem jag är men jag har läst deras journaler och vet typ allt. KUL...

...NAAAAT.
Egoina var trevlig iaf. Det var hon som fick mig att ta tummen ur röven och faktiskt våga sjunga för Annette! De sa jag till henne också, haha! Och Annette bara "JAG BLIR SÅ RÖRD, JAG FÅR INTE BÖRJA GRÅTA!" hahahaa!


HAHAHAHHAHA

HAHAHAHA detta är för mycket för mitt psyke.
Orkar verkligen inte leva mer, jag dör HAHAHAHHAHA


Döfödingar

Haha älskar att de senaste... typ fem? inläggena har varit så sjukt positiva! Haha! Fast jag gillar mest bara att överdriva, brukar inte bli sur eller arg så ofta. Men att tjejerna på telia är födda i ett nyckelhål är dock sant.

Har varit inne på telia två gånger och försökt lämna in min telefon som touchen slutat funka på. Den första tjejen sa att de var en garantisak men att jag måste ha garantikvitto med mig för att lämna in den. (När de egentligen bara kan gå in i deras datorer och kolla? kärring) andra tjejen sa typ att det inte var en garantisak och höll på att bitcha om de men sen hade jag glömt att sätta tillbaka simkortsläsaren så hon tog inte heller emot den

Så jag åkte in i Lund, fick prata med EN KILLE, och de första han frågar är om jag nollstält telefonen. För touchen kan omöjligt sluta funka helt. Bara tillfälligt och då får man nollställa. Det är ingen sak man lämnar in den för på reparation (om de inte händer upprepade gånger) så han tog min telefon, nollställde den på typ 10 min och sen funka allt.

Så vad har jag lärt mig?
Ska aldrig mer prata med tjejerna på telia. Döfödda allihopa. Borde inte ens få jobba där.

AAAAARH

Hej


Tycker att 90% av alla som jobbar på telia är riktigt stendöda. Prata aldrig med tjejerna, de vet ju ingenting om teknik. Hatar dem. De kan dö allihopa.

HAHAHAH

ÄR SÅ NERVÖS INFÖR IMORGONAndreas får inte åka ut från paradise hotel!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111

Så här känner jag inför skolan

Fattar inte vad jag gör i skolan. Varje gång jag är här, och då kanske bara i någon timme känner jag verkligen att jag vill skjuta mig själv i huvudet. Men nä, prova mössor idag var de ja! Orkar inte levaaaaaaa.

RSS 2.0